z bólu zrobiłam pod siebie

no tak mnie pozamiatało że masakra.Jedno mnie zastanawiało zawsze wiedział jaki to ból przy pierwszym porodzie a mimo to chciałam tam wrócić i wracałam aż 4 razy

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Najleszpsze jest to, że niektóre kobitki podczas porodu mówią, że już nigdy nie będą rodziły, bo ten ból itp. Przychodzi kolejny rok, a tu- niespodziankaanetau07 pisze: to prawda gdyby ten bol byl nie do pokonania to kobiety nie wracalyby na porodowke. mimo wszystkjo osmiele sie stwerdzic ze jest to bol przyjemny
CAMPARI34 pisze:bez porównania uwierz mi na słowo rodziłam siłami natury 4 razy![]()
z bólu zrobiłam pod siebie![]()
no tak mnie pozamiatało że masakra.Jedno mnie zastanawiało zawsze wiedział jaki to ból przy pierwszym porodzie a mimo to chciałam tam wrócić i wracałam aż 4 razyI jeszcze bym wróciła ale sytuacja materialna nie pozwala
ja mam trójkę, ale za to nie mam (jeszcze) diagnozy, więc nie wiem czy się liczęAntonietta pisze: Czyli istnieje ktoś z CD kto ma więcej niz 2 dzieci?????????????????
Nie palą się , bo może wydłużyć I okres porodu, wpływa na przebieg II okresu porodu i niesie z sobą powikłania, poza tym potrzebny anestezjolog_Ray_ pisze:kwestia bezbolowego prowadzenia porodu lezy i kwiczy.
przepraszam a gdzie znieczulenie zewnatrzoponowe???
Yucami pisze:ja mam trójkę, ale za to nie mam (jeszcze) diagnozy, więc nie wiem czy się liczęAntonietta pisze: Czyli istnieje ktoś z CD kto ma więcej niz 2 dzieci?????????????????
moim zdaniem NIC, ale to absolutnie NIC z bólem porodowym równać się nie może
marzę o czwartym dziecku, z tym, że gdyby nie 100% pewność że jakby co kolejna ciąża będzie zakończona cc (ze względu na dwukrotne wcześniejsze cc i pęknięcie macicy przy ostatnim porodzie), to na potencjalne czwarte dziecko na pewno bym się nie zdecydowała - właśnie ze względu na ból
Antonietta pisze:Czyli istnieje ktoś z CD kto ma więcej niz 2 dzieci![]()
???????????????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Miałam na myśli to, że jest wykorzystywany w położnictwie jako sposób radzenia sobie z bólem porodowym-byłam przy jednym tak prowadzonym porodzie i pacjentka sobie gaz chwaliła. Poza tym jest mniej inwazyjny, więc na dobrą sprawę, jeśliby przynajmniej mieszanki wziewne stosowali to rodzące miałaby już o ciut lepsze wspomnienia z sali porodowej._Ray_ pisze:a podtlenek azotu nie dziala p.bolowo.
To dobrze, że jest kobieta, ktora urodzila 4 dzieci - mozesz dodac odwagi innym, ktore się boja...CAMPARI34 pisze:Antonietta pisze:Czyli istnieje ktoś z CD kto ma więcej niz 2 dzieci![]()
???????????????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ale ja zachorowałam dopiero jak czwarte dziecko urodziłam a mały miał z rok czy półtorej .pierwszy raz usłyszałam wtedy o takich chorobach w życiu .ja do przeszło 30-go roku życia myślałam że najgorsza choroba na świecie to rak,hiv i żółtaczka .o innych nie miałam pojęcia a co dopiero o jelitach![]()
w szoku byłam jak się dowiedziałam że na jelita można zachorować .najlepsze jest to że ja od małego miałam można powiedzieć problemy z wypróżnianiem nie chodziłam co dziennie do ubikacji .ZAWSZE MARZYŁAM O SRACZCE ŻEBY JĄ DOSTAĆ I DO PORZĄDKU ZROBIĆTERA MAM WIDOCZNIE MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ
O braku potrzeby parcia mogę potwierdzić z autopsji. Lekarze i położne mówili że jak poczuję ból party to mam przeć, a ja nic takiego nie czułam. Jedyne co czułam to maksymalnie napięty brzuch. No i - jak pisze Natuśka skończyło się na ekspresowym CC.Natuśka pisze: Co do zewnątrzoponowego to jest jeszcze kwestia tych nieszczęsnych powikłań i ingerencji w naturalny przebieg porodu, bo kobiety przy takim znieczuleniu nie czują potrzeby parcia i taki poród może zakończyć się zabiegowo (nie mówiąc o problemach z rozwieraniem się szyjki i CC).
nie żebym zmieniła zdanie nie myślę że cron jest gorszy oczywiście że nieRozumiem Cie, tez kiedys myslalam, że najgorszy jest rak czy HIV czy żółtaczka i.... nadal tak uważam