witam

a wiec usuneli mi guza giganta, w badaniu tomografii komputerowej miał wymiary 17cmx10cm, a z nim...3nastepne guzy bo okazało się że na jelicie cienkim sie jeszcze 3 nastepne zrobiły.
w wypisie napisali że guz był wielkości głowy noworodka a dwa jak mandarynki i trzeci jak orzech laskowy, najwiekszy guz był w przestrzeni zaotrzewnowej a 3 na jelicie cienkim wiec uciachali mi 35cm cienkiego jelita jeszcze,
teraz czekam na wynik histopatologiczny, podobno sa to guzy łagodne ale lekarz oznajmił że chemia mnie czeka, jaka to już onkolodzy maja powiedziec.
Może znacie dobrych onkologów w Gdańsku kogoś kogo możecie mi polecić?
operował mnie prof.Dobosz w Gdańsku, mówił ze duuuuużo pracy miał ze mną, że mało brakowało a mogłoby być grubo.... ale udało się!!!
czuje się bardzo dobrze i fizycznie i psychicznie choć od operacji mineło niecałe 2 tygodnie a byłam rozcięta jak kaczka na świeta

to po domu smigam sobie i sama sie ogarniam

opieka , lekarze w gdańskim szpitalu miodzio, niebo a ziemia w porownaniu do warszawki.
schudłam 10kilo ale apetyt mam dobry wiec niedługo nadrobie to wszystko.
teraz najważniejsze to wizyta u onkologa i leczenie bo...mam predyspozycje by nowe guzy sie robiły ale niepoddam sie i będę walczyc z nimi!!!!!
pozdrawiam serdecznie

20.03.2014r. laparoskopowa pankolektomia. Zespolenie kretniczo-odbytnicze J-pouch. Ileostomia petlowa odbarczajaca.Drenaz jamy otrzewnej.
Wyciecie wyrostka robaczkowego-nowotwor neuroendokrynny.
21.08.2014r. zamkniecie ileostomii petlowej, zespolenie
jelito cienkie-jelito cienkie. Obie operacje MSWiA Warszawa.
16.12.2015-usunięcie 4desmoidów - Szpital Wojewódzki Gdańsk.
28.12.2016-usunięcie 1desmoidu - Szpital Wojewódzki Gdańsk