Wewnętrzne hemoroidy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: IBS
- województwo: mazowieckie
Wewnętrzne hemoroidy
Moga byc wogole takie ....i bolec? Czy one beda w postaci bolesnej kulki w kanale odbytu? Tylko tak nieco glebiej.
Czy to cos innego. Co w takim miejscu moze byc innego (nie chodzi mi o jakies raki czy polipy itp)
pozdrawiam
Czy to cos innego. Co w takim miejscu moze byc innego (nie chodzi mi o jakies raki czy polipy itp)
pozdrawiam
agnieszkad
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Wewnętrzne hemoroidy
moga byc przy zwieraczu wewnetrznym ale na rektoskopii bylyby zauwazone.
zylaki znaczy sie odbytu
zylaki znaczy sie odbytu
-
- Początkujący ✽✽
Dzięki
Wlasnie znow czeka mnie rektoskopia (bo nie wiedza, co sie dzieje ze mna) z powodu dolegliwosci. Wrzodziejace zapalenie nie jest , lesniowski tez nie. Juz czasami mysle "niech mi wytna to wszystko"i i koniec.
pozdrawiam
pozdrawiam
agnieszkad
-
- Debiutant ✽
- województwo: wielkopolskie
Re: Dzięki
Ciekawi mnie Twój przypadek bo histopatologicznie też wykryto u mnie niesklasyfikowane chroniczne zapalenie jelita. Jak jest krew to łykam pentasę 2 tygodnie i jest OK.agnieszkad pisze:Wlasnie znow czeka mnie rektoskopia (bo nie wiedza, co sie dzieje ze mna) z powodu dolegliwosci. Wrzodziejace zapalenie nie jest , lesniowski tez nie. Juz czasami mysle "niech mi wytna to wszystko"i i koniec.
pozdrawiam
Oczywiście też upieram się u lekarza, że nie mam CU, że może złe rozpoznanie ale "oni" (lekarze) twierdzą, że jeśli pomaga pentasa to trzeba ją brać.
Muszę też powiedzieć, że w drodze eksperymentu zastosowałem lek przeciwgrzybiczy "Fluconazole" 50mg przez 2 do 4 tygodni i też mi pomógł, może nawet lepiej niż pentasa bo na dłużej.
To mój pierwszy post na tym forum więc jak macie jakieś sugestie to poproszę o nie.

-
- Początkujący ✽✽
Witaj Krzysiu,
U mnie jest proctitis chronica non-specifica . Ponowna ocena u prof.Orlowskiej (histopatologiczna) wykazala, ze sluzowka jest bez zmian. NIe mam i nie mialam krwi , sluzu, biegunek tylko po wyproznieniu palenie , ktore przechodzi w "rozpieranie". Tak to w skrocie wyglada, a oczywiscie wzdecia i niestrawnosci jeszcze. Po przyjeciu Xifaxanu poczulam poprawe tzn apetyt sie poprawil i jest troszke lepiej (jakby troche jelita sie uspokoily). Ot tak to w skrocie wyglada. Tez pomyslalam o jakim Flukonazolu, zreszta ostatnio lekarz powiedzial, ze z jelitam to u mnie jest ok, problem dotyczy raczej kanalu odbytu. Tylko co? No i pomysl kolejnego badania. Byla juz rekto i sigmoidoskopia i nic (tak ostro juz ponad rok). Zaczynam od poczatku.
Na co choruje nie wiem. Zazwyczaj wmawiaja mi IBS.
Pozdrawiam
Agnieszka
Na co choruje nie wiem. Zazwyczaj wmawiaja mi IBS.
Pozdrawiam
Agnieszka
agnieszkad
-
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
Agnieszka, spokojnie.....u mnie minęly 3 lata prawie zanim zdiagnozowali u mnie CU, przez te lata leczyli mnie na hemoroidy 

choruję od 96 roku, diagnoza od 98, remisja: od 2004 z 3 miesięczną przerwą:) bez leków (nie polecane)
-
- Początkujący ✽✽
Czesc Exa,
Jak to na hemoroidy? Tak bez badan endo i histopatu?
No to mam szanse, ze do 40 stki cos sie zdjagnozuje. Teraz mam 36.
Pozdrawiam Was,
No to mam szanse, ze do 40 stki cos sie zdjagnozuje. Teraz mam 36.
Pozdrawiam Was,
agnieszkad
-
- Doświadczony ❃
no normalnie
, bez...aż trafiłam do specjalisty od tychże, mądrego starszego pana, nie pamiętam w jakiej randze był
, który skierował mnie do proktologa..., to był rok zdaje się 96 r...
nie było forum, ani nawet zbyt wielu info w necie
zatem się nie ma co stresowac...trzymam kciuki, żeby Tobie szybko diagnoze postawili..
pozdr
sylwia

nie było forum, ani nawet zbyt wielu info w necie

zatem się nie ma co stresowac...trzymam kciuki, żeby Tobie szybko diagnoze postawili..
pozdr
sylwia
choruję od 96 roku, diagnoza od 98, remisja: od 2004 z 3 miesięczną przerwą:) bez leków (nie polecane)
-
- Debiutant ✽
- województwo: wielkopolskie
Dzięki za pozdrowienia Agnieszko.
I również pozdrawiam.
I również pozdrawiam.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: -- poza Polską --
U mnie ta sama diagnoza, jeśli chodzi o końcowy odcinek jelita to również mam podobne objawy do tych które opisuje tzn palenie, rozpieranie itp, reszta jelit też szaleje.Krzysio71 pisze:Ciekawi mnie Twój przypadek bo histopatologicznie też wykryto u mnie niesklasyfikowane chroniczne zapalenie jelita
- lady-d
- Debiutant ✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- Kontakt:
Właśnie ja miałam podobnie. Najpierw nie wiedzieli co mi jest...jak mialam 9 lat jakoś i sie udpokoiło. Potem w wieku 19 lat dostałam krwawień i mnie leczyli na hemoroidy..też bez badań!!!! I dopiero w tym roku jak krwawienia wróciły i trafiłam do innego lekarza rozpoznano zapalenie jelita grubego. Tyle tylko, że do tej pory nie wiadomo nic na 100 %.Agnieszka, spokojnie.....u mnie minęly 3 lata prawie zanim zdiagnozowali u mnie CU, przez te lata leczyli mnie na hemoroidy
Z tego co sie orientuję to wewnętrzne hemoroidy, jak i zewnętrzne, zazwyczaj bolą. Mnie np. przy jelicie nic nie bolało i dlatego nie wierzyłam, że to hemoroidyagnieszkad pisze:Moga byc wogole takie ....i bolec?

"...Yeah you bleed just to know your alive..."
--------------------------------------------------
planowana kolonoskopia 16 września 2008 szpital MSWiA Olsztyn
--------------------------------------------------
planowana kolonoskopia 16 września 2008 szpital MSWiA Olsztyn
- magdusia
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
mnie na hemoroidy leczono 2 lata,lekarz rodzinny badał mnie per rectum i ze zdziwieniem spytał:ja tutaj nic nie widze i czy na pewno mam krew???Ale dalej leczyl mnie posterisanem h i datralexem az w koncu dostalam silnych biegunek od rana do nocy...
...wtedy ogólny stwierdził,że mam juz polipy od tych hemoroidow(nie badajac mnie juz) i dostalam skierowanie do chirurga na usuniecie hemoroidow.....chirurg zrobil mi rektoskopie i ze zdziwieniem powiedzial jakie hemoroidy???stwierdzil zapalenie jelit i dal skierowanie na kolonoskopie...
...wtedy ogólny stwierdził,że mam juz polipy od tych hemoroidow(nie badajac mnie juz) i dostalam skierowanie do chirurga na usuniecie hemoroidow.....chirurg zrobil mi rektoskopie i ze zdziwieniem powiedzial jakie hemoroidy???stwierdzil zapalenie jelit i dal skierowanie na kolonoskopie...
-
- Początkujący ✽✽
Krzysio71, Krzysio71,
Witaj,
Co u Ciebie tzn z choroba, ba ja nadal nie wiem na co choruje. TYlko pieniedzy coraz mniej po kolejnych badaniach i wizytach.
pozdrawiam
Agnieszka
[ Dodano: 13-01-2010 ]
lady-d,
Witam,
Jak z Twoja choroba? Jakies zmiany na lepsze. U mnie ciagle nie wiadomo co. Jestem u prof. Rydzewskiej, ale zadnych zmian na lepsze nie widac. Tylko pieniedzy coraz mniej (wizyty, badania)
pozdrawiam
Agnieszka
Witaj,
Co u Ciebie tzn z choroba, ba ja nadal nie wiem na co choruje. TYlko pieniedzy coraz mniej po kolejnych badaniach i wizytach.
pozdrawiam
Agnieszka
[ Dodano: 13-01-2010 ]
lady-d,
Witam,
Jak z Twoja choroba? Jakies zmiany na lepsze. U mnie ciagle nie wiadomo co. Jestem u prof. Rydzewskiej, ale zadnych zmian na lepsze nie widac. Tylko pieniedzy coraz mniej (wizyty, badania)
pozdrawiam
Agnieszka
agnieszkad
-
- Początkujący ✽✽