Encorton
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: Encorton
Kuracja zwiększa podatność na zakażenia bakteryjne, wirusowe, grzybicze oraz może powodować zaniki skóry w tym śluzówki. Zgłoś te objawy albo swojemu gastro, albo idź do ginekologa, bo trzeba zbadać co siedzi - czyli np. wymaz z posiewem. Ppamiętaj ,że ginekolog może nic nie wiedzieć o nzj i leczenie muszisz skonsultować z gastro
Pozdrawiam
Mamcia
Pozdrawiam
Mamcia
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Miki
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: warmińsko-mazurskie
Ja brałam Encorton ok. 6 miesięcy i nic takiego się nie działo, jedynie trądzik i pooliczki jak u chomika
ale pamiętam że lekarz mówił żebym sprawy ginekologiczne miała pod kontrolą.

- manka
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
tez biore encorton od kilku m-cy i z"tymi" sprawami
nic sie nie dzialo policzki prawie w normie, zato straszny tradzik z ktorym nigdy wczesniej nie mialam problemow i wlosy przezedzily mi sie o polowe 

RAZ JEST DOBRZE RAZ JEST ŹLE ALE ZAWSZE JEST JAKOŚ 

ja Tez biore od miesiaca predisolone (polski odpowiednik to wlasnie encorton) i w sumie przytylam 3 kilo ale to i tak na razie nie jst moja waga przed zaostzeniem a poza tym dostaje syfki na czole:(((a nigdy wcesniej nie mialam zadnego tradziku. Zostalo mi jeszcze 5 tygodni brania i mam nadzieje ze wszystko bedzie oki i wszystko wroci do normy. Ma pytanko do kobitek ktore faszerowaly sie enortonem: Jak u Was bylo z miesiaczkowaniem??? Mi okres sie spoznia...i sie tak zastanawiam....chyba w ciazy nie jestem cio??? Bo przy braniu sterydow to nie najlepsza opcja:((. Slyszalam ze encorto wplyw na zaburzenia menstruacji ale jak to bylo u Was???? Pozdrawiam
zawsze moglo byc gorzej
- JustinT
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Ja biorę Encorton dopiero 2 tygodnie-nie powiedzieli mi jeszcze ile dokładnie będę go musiała jeść. Ale czuję się nie dobrze-tzn. Mam strasznie wzdęty brzuch i zaparcia-szału juz dostaję-w pracy myślą pewnie, że ukrywam ciążę
Boję sie tego tycia też-uwielbiam jeść-a zaostrzenie apetytu po tych tabletach u mnie straszne
Co do zaburzeń miesiączkowania-narazie nic nie czuję-biorę tabletki antykoncepcyjne, więc mam nadzieję, że regularności miesiączki nie zabraknie.
Czy każdy tyje po Encortonie?

Czy każdy tyje po Encortonie?
Mam w sobie to CUś ;-P
- Feniks
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
może placebo brałeś? 

- hawaii
- Debiutant ✽
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Na pryszcze poencortonowe polecam Dalacin T (w płynie,na recepte,cena ok.50 pln)--->wiem bo sama wczesniej ( po kuracji sterydowej) mialam z tym problem i gastrolog przepisal mi wlasnie ten lek.A na wypadanie włosów tabletki cynkowe.Tez pomogly:)
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
Justynko, mnie przy Encortonie zabronili brać tabletki antykoncepcyjne.
Pogadaj ze swoim ginekologiem. A tyć zaczęłam po trzech mieiącach, więc staram się jeść, bo normalnie, to brzydko mówiąc żrę
Pogadaj ze swoim ginekologiem. A tyć zaczęłam po trzech mieiącach, więc staram się jeść, bo normalnie, to brzydko mówiąc żrę

- JustinT
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Hmmm-o tym, że biorę tabletki anty powiedziałam mojemu gastroenterologowi-i stwierdził, że mogę je brać przy Encortonie...Nie zasięgałam póki co rady ginekologa-ale myślisz, że ich zdania mogą się różnić...? To kogo wtedy będę miała słuchać ?
A jeszcze jedno pytanie mam-czy przy tym wstrętnym Encortonie można sie opalać? Nie mówię o leżeniu na słońcu non stop-ale raz w tygodniu 10 minut solarium, żeby nie być przezroczystą
?

A jeszcze jedno pytanie mam-czy przy tym wstrętnym Encortonie można sie opalać? Nie mówię o leżeniu na słońcu non stop-ale raz w tygodniu 10 minut solarium, żeby nie być przezroczystą

Mam w sobie to CUś ;-P
-
- Kontakt:
Moj a iwdza mówi, że "tabletki" zwiększają działanie prednizonu. Czyli teot\retycznie można go brać w mniejszych dakach, ale nie spotkałam się z tym o ile. jednym z objawów ubocznych możę, ale nie musi, być uczulenie na światło słoneczne. Czyli z solarium ostrożnie.
mamcia
mamcia
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
Justuś, przeczytaj ulotkę z Encortonu, tam trochę jest o anty.
A propos słońca, urlop spędziłam prawi na równiku, słoneczko mnie nie oszczędzało i nie tylko mi nie zaszkodziło, wręcz pomogło- łuszczyca prawie znikła, nogi są przepiękne/ samochwała
/ i mogę chodzić bez rajstop 
A propos słońca, urlop spędziłam prawi na równiku, słoneczko mnie nie oszczędzało i nie tylko mi nie zaszkodziło, wręcz pomogło- łuszczyca prawie znikła, nogi są przepiękne/ samochwała

-
- Kontakt:
Witaj w klubie. Moja Panna też ma CD i pierwszy rzut luszczycy. Ma ją wszędzie.Lampy odłożone na po Wysowej. To wymik stresu, który nadal trwa, bo na UW wyników rekrutacji nadal nie ma.
Jej nogi nadają się tylko do spodni. Najgorsze są stopy. Zmiany są takie, że nie może chodzić.
Mamcia
Jej nogi nadają się tylko do spodni. Najgorsze są stopy. Zmiany są takie, że nie może chodzić.
Mamcia
- JustinT
- Debiutant ✽
- Kontakt:
A jeszcze jedno-jak sie ma Encorton do ciąży? tzn wiem, że jest niby zabroniony w pierwszym trymestrze, a i później nie wskazany. Ale jakbym np. zaszła w ciążę mimo wszystko-i na początku o tym nie wiedziała to jakie są skutki? ma ktoś takie doświadczenia albo o nich słyszał?
Mam w sobie to CUś ;-P