Sionka pisze:A teraz swoj stan zawdzieczam lekarzom ze mimo iz kazdemu specjaliscie mowie wszystko co mi jest (w sensie diagnoz) to zaden przez pol roku nie umial połączyc objawów w jedno.
bo to nie jest takie latwe,jesli moge to krotki opis mego krazenia po lekarzach,poszedlem do okulisty,bo zdarzalo sie ze obraz mi sie rozmywal,okulistka nie widziala problemu ale dala skierowanie do neurologa,tu podejrzenie stwardnienia ..wiec,tomograf,rezonans,dopler ,usg,rozne,wyszlo kilka spraw,ale problem oczu czesciowo rozwiazany,dalej sa problemy,wizyty u diabetologa tez czesciowo pokazuja przyczyne,a wg mnie wlasciwa diagnoze postawil ortopeda (przy okazji innych problemow),znalazl taka jednostke chorobowa ktora mowi np.o reaktywnym zapaleniu stawow od wlasnie CU...i to chyba tez problem moich oczu jako powiklania z CU...jakos wczesniej nikt na to niewpadl.
Mamcia pisze:Polipragmazja czyli jednoczesne stosowanie wielu leków jednym z częstszych błędów. Czasem winny jest lekarz, ale bardzo często my, bo leczymy się u kilu i nie informujemy o tym co zażywamy. Jest to problem szczególnie ważny
no wlasnie,chcialbym wszystkich na to WYCZULIC,niestety niewszyscy inni lekarze -innych specjalnosci- z ktorych korzystamy, zapisujac nam leki na inne przypadlosci, sprawdzaja je pod katem naszej choroby,a w ulotkach lekow to wszystko idzie przeczytac,bo tak producenci lekow sie zabezpieczaja.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" .
https://senmaluszka.pl