Od jakiegoś czasu często myślę ile czasu zajmuje kobietom o staranie sie o dziecko.
Martwię się, że mi nie wyjdzie tak szybko.
A chciałabym żeby bynajmniej z tym nie było problemu.
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
oj to cała maskarada u mnie była.z pierwsza ciążą poszło zaraz po mc.potem koniecznie chciałam drugie dziecko a pan mąż dostał wezwanie do woja pamiętam 5-go maja miał się zgłosić nie było czasu więc trza było szybko działać a staraliśmy się już 3 mc.i nic nie wychodziło.poszłam więc do mojej pani doktor.mówię jej że do 5-go maja muszę być w ciąży nich cuś pomoże.pamiętam zapisała mi jakieś prochy[mówiła że to na dodatkowe jajeczkowanie kazała chyba z 5 sztuk wziąć [jak okres dostanę]wzięłam i masz.ODRAZU MI SIĘ ZAJSZŁOOd jakiegoś czasu często myślę ile czasu zajmuje kobietom o staranie sie o dziecko.
Martwię się, że mi nie wyjdzie tak szybko.
Dokladnie tak, luz i jeszcze raz luz, obsesyjne myslenie i doszukiwanie sie objawow ciazy przeszkadza.Shadowka pisze:Joanna zbyt wiele czynników wpływano i ze staraniami bywa różnie, ale z tego co wiem i co wydaję się być rozsądnie to chyba najbardziej trafione są przypadki kiedy człowiek jest wyluzowany i odprężony.. znam niejeden przypadek gdy ludzie starali się wiele lat i nic się nie działo byli w strasznym napięciu z tego powodu.. i to właśnie blokowało poczęcie, a potem zrezygnowali przestali o tym myśleć albo zrobili to na wakacjach w momencie gdy mieli chwilowe załamanie i nie pracowali nad dzieckiem i strzał w dziesiątkę
Niestety dniami nie mozna sie sugerowac, gdyz kazda kobieta ma inna dlugosc cyklu, dluzsza lub krotsza faze lutealna i w innym dniu owulacje. Proponuje notowac dni plodnego sluzu i mierzyc do tego temperaturke. Temperatura i sluz wskaza prawdopodobny dzien owulacji biorac pod uwage oczywiscie to, ze kobieta nie ma zaburzen hormonalnych i owulacja wystepujeleila pisze:trzeba w odpowiednim dniu cyklu sie starac wtedy napewno bedzie szybciej.
juz od 10 dnia podobno wtedy szansa na córke ,
albo wstrzemięzliwosc do 14 dnia i syn
podobno najszybciej zachodzi miedzy 11 a 16 dniem cyklu
Nie chca robic lekarze dopoki dlugo nie ma dziecka mimo staran. Jesli chodzi o zapalenie przydatkow to moga byc zrosty itp. ale to jesli czesto sie nawracaja zapalenia, albo sa nieleczone. Po leczonym zapaleniu rzadko zdarzaja sie powiklaniaranka pisze:dziewczyny dobrym pomyslem jest zrobic sobie HSG zwlaszcza po zabiegach brzusznych czy po zapaleniach przydatkow ( chociaz ja nigdy nie mialam).