Znaleziono 15 wyników

autor: zalamana
25 paź 2013, 22:25
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników z krwi i moczu ?
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 1223

Re: Interpretacja wyników z krwi i moczu ?

nie biorę żadnych leków na alergię (bo jej nie mam) :D
nic na temat cukrzycy nie wiem :D nie palę, a co do płuc to nie wiem (czekam na opis wraz ze zdjęciem, bd go mieć w poniedziałek)
Czyli nie ma się czym przejmować?
autor: zalamana
25 paź 2013, 21:30
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników z krwi i moczu ?
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 1223

Re: Interpretacja wyników z krwi i moczu ?

a o czym mogą świadczyć obniżone EOZYNOFILE?, podwyższone RBC, HGB, HCT? obniżone EO %?, podwyższone żelazo w surowicy?

bo pozostałe są spoko, ale to mnie niepokoi :(

na badania szłam na 9;20, a dzień wcześniej do 18 jadłam lekka kolacje, więc to raczej odpada
autor: zalamana
25 paź 2013, 17:00
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników z krwi i moczu ?
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 1223

Interpretacja wyników z krwi i moczu ?

Witajcie mam do was prośbę, czy mógłby mi ktoś zinterpretować wyniki badań? ROZMAZ KRWI OBWODOWEJ: NEUTROF. SEGMENT. --> 63 % [50-70] LIMFOCYTY --> 33 % [25-40] MONOCYTY --> 3 % [2-8] EOZYNOFILE --> 1 % [2-4] MORFOLOGIA: WBC 7.22 10*3/uL [4-10] RBC 5.08 10*6/uL [3.50-5] HGB 15.80 g/dL [12-15] HCT 46...
autor: zalamana
21 paź 2013, 16:41
Forum: Diagnostyka
Temat: Kolonoskopia bez znieczulenia?
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 782

Re: Kolonoskopia bez znieczulenia?

dzięki za odpowiedź :D
autor: zalamana
21 paź 2013, 16:16
Forum: Diagnostyka
Temat: Kolonoskopia bez znieczulenia?
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 782

Kolonoskopia bez znieczulenia?

Siemka
Miał ktoś może kolonoskopię bez żadnego znieczulenia?
Tak się składa, że mnie takowa czeka i nie ukrywam, że się jej obawiam :(
Podobno ból jest nie do zniesienia :(
Wiem, ze każdy ma inny próg bólu.
Jeśli mieliście/miałyście kiedykolwiek kolonoskopie bez znieczulenia to wyraźcie swoją opinie.
autor: zalamana
19 paź 2013, 13:23
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Re: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

nic nie mam stwierdzone, ale dosyc czesto jestem chora

[ Dodano: 19-10-2013 ]
dzięki na pewno skorzystam z waszych wskazówek :)
autor: zalamana
19 paź 2013, 09:46
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Re: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

roxxi92 tak wiem, że nie można, hmm no juz od dluższego czasu ok roku
autor: zalamana
18 paź 2013, 23:43
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Re: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

wiesz od mojego wcześniejszego lekarza dostawałam za każdym razem nifuroksazyd hasco, potem ortanol, aż sie wkurzyłam i zmieniłam lekarza
autor: zalamana
18 paź 2013, 23:26
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Re: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

na nabiał i przetwory mleczne ale juz je odstawilam co nie zmienia faktu ze moj stan sie nie poprawia :(
autor: zalamana
18 paź 2013, 23:07
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Re: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

śliną tak, i w kale czasem były niestrawione resztki
autor: zalamana
18 paź 2013, 22:55
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Re: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

no tak, ale wiesz cięzko się z tym pogodzic ;(

[ Dodano: 18-10-2013 ]
nie nie chudłam, jedzeniem wymiotowałam
autor: zalamana
18 paź 2013, 22:39
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Re: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

WrednaTubisia dzięki :D bardziej się obawiam tego co wykaże kolonoskopia
autor: zalamana
18 paź 2013, 22:30
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Re: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

w nocy na szczęście nie, ale miałam ze dwa razy tak, że w tym samym czasie miałam biegunkę i wymioty (równocześnie)

[ Dodano: 18-10-2013 ]
Zastanawiam się też, aby lekarza poprosić o skierowanie do hematologa
autor: zalamana
18 paź 2013, 22:19
Forum: Izba Przyjęć - Nie Mam Diagnozy
Temat: Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 2315

Zespół drażliwego jelita/Leśniewski-Crohn

Witajcie Nie szukam tu diagnozy, ale porady. Od dłuższego czasu mam ostre przewlekłe biegunki i wydzielam dużo gęstego śluzu czasem mam zaparcia i uczucia niepełnego wypróżnienia przy tym czasem mnie boli brzuch. Wyniki z krwi miałam takie: WBC 9.33 RBC 4.64 HGB 15.10 ! podwyższone HCT 41.20 MCV 88....

Wyszukiwanie zaawansowane