Znaleziono 4 wyniki

autor: Stasiu
17 sty 2018, 17:37
Forum: Petycje, ankiety, prace naukowe
Temat: Praca magisterska, prośba o udział w badaniu.
Odpowiedzi: 9
Odsłony: 2512

Re: Praca magisterska, prośba o udział w badaniu.

Z wielką przyjemnością wypełniłem tę ankietę. Im bardziej świat nauki interesuje się chorobami jelit tym lepiej. Choruję na chorobę Leśniowskiego-Crohna i na każdym kroku spotykam się ze sporym niezrozumieniem ze strony społeczeństwa. Ludzie w większości nie znają tej choroby i nie potrafią zrozumie...
autor: Stasiu
03 lut 2017, 14:46
Forum: Lek Prednizon
Temat: Jak zaprzestać brać encorton
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 3272

Re: Jak zaprzestać brać encorton

moja gastroenterolog zalecała obniżać o 5mg co tydzień
autor: Stasiu
24 sty 2017, 16:48
Forum: Lek Prednizon
Temat: Encorton
Odpowiedzi: 895
Odsłony: 183292

Re: Encorton

a jak parametry ? masz anemię, niedobór żelaza, białka ? to często się zdarza w NZJ i potrafi nieźle osłabiać Morfologia: WBC 5,25 x10^3/uL [4,23 - 9,07] RBC 5,00 x10^6/uL [4,63 - 6,08] HGB 16,4 g/dl [13,7 - 17,5] HCT 46,8 % [40,1 - 51,0] MCV 93,6 fL [79 - 92,2] H MCH 32,8 pg [25,7 - 32,2] H MCHC 3...
autor: Stasiu
23 sty 2017, 15:16
Forum: Lek Prednizon
Temat: Encorton
Odpowiedzi: 895
Odsłony: 183292

Re: Encorton

Mam pytanie. Ile czasu mogą jeszcze występować skutki uboczne Encortonu po jego odstawieniu? We wrześniu miałem nawrót Crohna i wylądowałem w szpitalu gdzie dali mi końską dawkę tego sterydu 60mg i wtedy zaczęły się dziać niemiłe rzeczy: wysypka pryszczy na plecach i twarzy, przetłuszczanie się skór...

Wyszukiwanie zaawansowane