Znaleziono 131 wyników

autor: Myopic
13 gru 2017, 23:29
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

No tak, ale czy naprawdę ma sens, czy jest potrzebne, aby wprowadzać u mnie taki wywracający system lek, kiedy praktycznie wszystkie parametry krwi unormowały się? Czy nie wystarczyłoby stosować dalej wyłącznie Asamax, skoro OB spadło już do poziomu 11 (norma: 0-10), to pewnie za miesiąc spadłoby je...
autor: Myopic
13 gru 2017, 22:40
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Dzięki za informacje Tubisia.
O ten nowy lek pytałem we wcześniejszym poście, wysłanym także wczoraj.
autor: Myopic
13 gru 2017, 16:42
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Byłem dziś u lekarza w przychodni rodzinnej, aby otrzymać recepty na leki przepisane przez prywatnego gastrologa refundowane przez NFZ i przy okazji przepisał mi on sterowanie o nazwie Clatra 20mg (0-0-1) na moje swędzenie rąk i nóg. Powiedział, że po 5 dniach stosowania tego sterowania cowieczorneg...
autor: Myopic
12 gru 2017, 18:22
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

No to cieszę się BlackRose , że Tobie też były pomocne. Zdrowia! :) Skoro tak, to dla odmiany pochwalę się np. podsumowaniem mojego sezonu rowerowego w roku 2017: W sumie odbyło się 58 przejażdżek rowerowych w całym roku. Pierwsza miała miejsce 4 marca, a ostatnia 7 listopada. Łącznie przejechałem 1...
autor: Myopic
12 gru 2017, 16:24
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Tak już mam, że w różnych dziedzinach życia tworzę zestawienia, tabele, wykresy, co pozwala mi rozwijać moje zdolności organizacyjne. Przydatny jest mi w tych celach program Microsoft Excel 2007. Cieszę się, że moje tabelki były dla Ciebie pomocne - może ktoś inny też jeszcze skorzysta. Również zdro...
autor: Myopic
12 gru 2017, 15:27
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Dziękuję Wam za dobre słowo i zainteresowanie moją historią, w szczególności za zaangażowanie i poświęcony czas przez piękną Noelię ;) Jak co miesiąc, tydzień temu wykonałem kolejne pomiary wskaźników mojej krwi, które bardzo mnie ucieszyły: morfologia: białe krwinki wreszcie są na bardzo dobrym poz...
autor: Myopic
11 lis 2017, 13:09
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

W poniedziałek wykonałem comiesięczne badanie krwi. Pierwszy raz od półtora roku krwinki białe mam w normie WBC 9,2 (norma: 4,0-10,0), hemoglobina lepsza niż miesiąc temu, bo w normie HGB 12,8 (norma: 11,0-17,0), płytki krwi także wreszcie w normie PLT 323 (norma: 150-400), poziom OB znacznie niższy...
autor: Myopic
16 paź 2017, 18:21
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Niestety nie interesowałem się potrawami, które ukrywają smak wątróbki, z tego powodu, że wątróbka bardzo mi smakuje. Dziś kupiłem sobie 0,3kg wątróbki, którą ugotowałem w południe i zjadłem, a teraz właśnie na kolację gotuję 0,3kg żołądków. :)
autor: Myopic
16 paź 2017, 10:14
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

A ja właśnie uwielbiam wątróbkę i inne podroby. Gdy odwiedzam rodziców i mama przygotowuje jedzenie dla zwierzaków, to zawsze jej podjadam z garnka wątróbkę, serca lub żołądki, które się gotują. :)
autor: Myopic
29 wrz 2017, 14:23
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

To jak będzie z tymi Twoimi zdjęciami - prześlesz na maila? Mogą być nawet w bieliźnie, nie obrażę się. ;) -- 13-10-2017 -- Noelia chyba nie chce być moją kochanką, albo wstydzi się... Wczoraj byłem do kontroli u gastrologa. Wcześniej w poniedziałek wykonałem badania krwi - w morfologii hemoglobina ...
autor: Myopic
29 wrz 2017, 10:59
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Tak, wybieram się dziś na rower. Ale możesz dołączyć i pojeździmy razem. :)
Niestety nie było mi dane obejrzeć Twoich zdjęć, bo od niedawna tu jestem, ale możesz mi je wszystkie wysłać na maila - chętnie obejrzę. ;)
autor: Myopic
29 wrz 2017, 09:17
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Jeśli awatar przedstawia Twoje zdjęcie, to niezła z Ciebie laska. Co powiesz na spacer? ;)
autor: Myopic
27 wrz 2017, 14:19
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Wczoraj byłem do kontroli u chirurga naczyniowca, który na podstawie obrazu z USG Dopplera stwierdził, że dwa zakrzepy, które były na łydce rozbiły się i już ich nie ma. Trzeci zakrzep na stopie pozostał, ale stopa jest wygojona i według niego niczemu on nie przeszkadza. Powiedział, abym jeszcze prz...
autor: Myopic
24 wrz 2017, 15:56
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

A odkąd zacząłem stosować lek Asamax 500mg (4-0-4) notuję w postaci tabelki. W dniu 16 września zacząłem stosować steryd Cortiment MMX 9mg (1-0-0) i jak widać na załączonym obrazku krwawienia zostały przez ten lek szybko opanowane. Zmniejszyła się też ilość wypróżnień w ciągu dnia. Oby taki stan się...
autor: Myopic
24 wrz 2017, 15:53
Forum: Moja Historia
Temat: I już po diagnozie...
Odpowiedzi: 239
Odsłony: 17884

Re: I już po diagnozie...

Wcześniej notowałem sposób krwawienia bardziej szczegółowo:

Wyszukiwanie zaawansowane