Znaleziono 83 wyniki

autor: black65
09 wrz 2009, 21:10
Forum: Lek Azatiopryna
Temat: Imuran
Odpowiedzi: 377
Odsłony: 121660

Re: Imuran

Witam od około dwóch tygodni biorę imuran 50 mg. jeden raz dziennie rano po śniadaniu i do tego około dwunastej 40 mg. encortonu.Dzisiaj zaczęły mnie boleć piszczele powyżej kostek czy to normalne? i do tego mam zawroty głowy. [ Dodano : 22-09-2009 ] Witam mam jeszcze jedno pytanie w jakiej porze na...
autor: black65
02 wrz 2009, 01:51
Forum: Lek Prednizon
Temat: Encorton
Odpowiedzi: 895
Odsłony: 191282

Czy to normalne ?

Witam mama taki problem od ponad tygodnia biorę encorton 30mg. na dobę i zamiast poprawy to czyje się gorzej bóle podbrzusza częstsze odwiedziny w :wc: skurcze żołądka jak przy wymiotach ale leci drugą strona pod dużym ciśnieniem no i ta krew prawie za każdym razem.Kiedy u was zaczą działa encorton?...
autor: black65
26 sie 2009, 11:09
Forum: Centrum Powitań dla Nowych Użytkowników
Temat: Powitanie
Odpowiedzi: 20
Odsłony: 4622

Re: Powitanie

Witam i ja w kupie siła :wink:
autor: black65
25 sie 2009, 02:11
Forum: Lek Prednizon
Temat: Encorton a alkohol
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 7220

Encorton a alkohol

Witam może gdzieś ten temat jest ale ja nie umiałem go znaleźć a chciałbym poznać waszą opinie, czy można pić alkohol biorąc sterydy np.encorton i jakie mogą być tego ewentualne konsekwencje. :wink:
autor: black65
25 sie 2009, 01:27
Forum: Centrum Powitań dla Nowych Użytkowników
Temat: Debiut totalny
Odpowiedzi: 26
Odsłony: 5012

Re: Debiut totalny

Również witam :wink:
autor: black65
24 sie 2009, 14:21
Forum: Centrum Powitań dla Nowych Użytkowników
Temat: Witojcie!
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 4130

Re: Witojcie!

Ja również witam :wink:
autor: black65
24 sie 2009, 14:07
Forum: Centrum Powitań dla Nowych Użytkowników
Temat: witam:)
Odpowiedzi: 20
Odsłony: 4004

Re: witam:)

Witaj :wink:
autor: black65
24 sie 2009, 01:22
Forum: Interpretacja wyników
Temat: CRP
Odpowiedzi: 36
Odsłony: 27102

Re: CRP

Moje najgorsze CRP to 78.1 przy normie 0-5 teraz mam 13.4 norma ta sama do rekordu to mi jeszcze dużo brakuje.
autor: black65
24 sie 2009, 01:01
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Prosze o interpretacje wyników
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 1082

Prosze o interpretacje wyników

Witam są to moje ostatnie wyniki z dnia 17/08/2009 Biochemia: Białko całkowite 72 g/l [64-83] Cholesterol 5.2 mmol/l stęż. zalecane [< 5.2] Żelazo 12,2 µmol/l [10.6-28.3] CRP 13.4 mg/l [0-5] Hematologia: RBC 4.58 10^12/l [4.3-5.9] HCT 0.40 l/l [0.41-0.53] MCV 87.3 fl [80-100] RDW-CV 13.4 % [11.5-15]...
autor: black65
22 sie 2009, 19:27
Forum: Lek Prednizon
Temat: dawkowanie encortonu
Odpowiedzi: 64
Odsłony: 38957

Re: dawkowanie encortonu

też myślę, że za dużo. A czy lekarz powiedział Ci, że to już będzie ta najmniejsza dawka? Może to po prostu nie koniec kuracji jeszcze. Lekarz powiedział że tak mam brać a następna kontrola za trzy miesiące ale poczytam wszystkie posty o schodzeniu ze sterydów.Na pewno nie skończę na 15mg.zejde pow...
autor: black65
21 sie 2009, 15:05
Forum: Lek Prednizon
Temat: dawkowanie encortonu
Odpowiedzi: 64
Odsłony: 38957

Dawkowanie encortonu

Witam za parę dni zaczynam kuracje sterydową a dokładnie będę brał prednisolone Polski odpowiednik (encorton) bo mieszkam w Irlandii.Lekarz zalecił dawkowanie : 30mg dziennie przez 2 tygodnie 25mg dziennie przez tydzień 20mg dziennie przez tydzień 15mg dziennie przez tydzień i tutaj mam problem czy ...
autor: black65
29 cze 2009, 12:56
Forum: Diagnostyka
Temat: Rozmowa podczas kolonoskopii
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 7434

Re: Rozmowa podczas kolonoskopii

Kolonoskopia na żywca NIGDY więcej miałem raz a to dla tego że pielęgniarka nie mogła znaleźć mi żyły bo miałem anemie. Ból nie do opisania najgorsze jak powietrze pompowali to myślałem że mi jelita rozsadzi fakt że w tedy byłem w ostrym zaostrzeniu jak powietrze pompował to kamera cała zalewała się...
autor: black65
17 cze 2009, 10:27
Forum: Środki Przeczyszczające
Temat: Fortrans... XPrep.. i.. ?
Odpowiedzi: 84
Odsłony: 73836

Re: Fortrans... XPrep.. i.. ?

Dziękuje za wsparcie muszę to jakoś przeżyć.Pozdrawiam black65
autor: black65
17 cze 2009, 10:24
Forum: Komputery
Temat: Kopia systemu
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 1829

Re: Kopia systemu

shisho pisze:Defragmentacja nigdy nie zaszkodzi Ale lepiej ją robić jakimś programem w stylu Diskeeper niż tym wbudowanym w XP.
Ja do defragmętacji używam PerfectDisk 8.0 jak dla mnie jest bardzo dobry.
autor: black65
17 cze 2009, 01:56
Forum: Komputery
Temat: Kopia systemu
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 1829

Kopia systemu

Witam po zainstalowaniu nowego systemu XP oraz programów których zawsze używam chce zrobić obraz dysku twardego znam dwa programy Norton ghost albo Acronis ktury lepszy. Jeszcze jedno po zainstalowaniu nowego systemu XP oraz programów których zawsze używam przed zrobieniem obrazu dysku twardego zrob...

Wyszukiwanie zaawansowane