Mala_Mi, nie, to była jednorazowa akcja z mlekiem. Jadłam wcześniej jogurty, piłam mleko, kakao i nic nie było. Obstawiam więc, że to nie laktoza.
Tubisia, szkoda, że już nie jesteś "Wredna" w nicku. Dziękuję za maila i wiadomości PW!
madziula, mam nadzieję, że to usg będzie dokładne i dobrze zrobione. Na pewno powiem, że jestem na tym badaniu głównie przez jelita, więc może się skupi lekarz na tym.
obyty.z.cu, z tego, co widziałam w "skierowaniu" badanie będzie wykonywała dr Magdalena Woch-Trojanowska. To, według wujka google, internista.
[28.02]
Byłam dziś na USG. Nie udało mi się donieść próbki na krew utajoną, bo nie mogłam...

Pani doktor powiedziała, że "to niepokojące", że schudłam aż ponad 4 kg w niecały miesiąc i że "możliwe, że to jakieś nieswoiste zapalenie jelit".
Podczas badania powiedziała jednak: "pani objawy wyglądają mi po prostu na jelito drażliwe, przy tej przypadłości występuje często ostry ból brzucha, a po nim wypróżnienie". No i jeszcze, że "podczas USG można wykryć tylko patologiczne zmiany, więc nic nie widzi w tym badaniu".
USG - dzisiejszy wynik - zmiana w wątrobie nie powiększyła się od ostatniego USG (2012).
"W lewym płacie wątroby widoczna jest hiperechogeniczna strefa wielkości 3mm - może odpowiadać naczyniakowi, poza tym wątroba jednorodna, niepowiększona, normoechogeniczna. Rysunek naczyń wątrobowych prawidłowy. Drogi żółciowe wewnątrz- i zewnątrzwątrobowe nieposzerzone. Pęcherzyk żółciowy cienkościenny, nie zawiera uwapnionych złogów. Trzustka, śledziona prawidłowe. Nerki obustronnie prawidłowej wielkości, o zachowanej strukturze miąższowo-zatokowej, bez cech zastoju i typowych ech złogów. Pola nadnerczowe wolne. Przestrzeń zaotrzewnowa bez cech patologii. Aorta brzuszna nieposzerzona. Pęcherz moczowy pusty".