Witam
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Witam
Jestem na forum zarejestrowana od wielu lat, ale dawno nie byłamaktywna wiec postanowiłam się przywitać ponownie.
Choruje na CU od 13 lat. Były lata lepsze i gorsze. Mimo choroby i brania leków urodziłam 2 cudownych dzieci które teraz mają 6 i 8 lat ☺
Jestem mega pesymistyczna osobą a choroba jeszcze bardziej to pogłębia. Jestem słaba psychicznie i często sobie nie radzę.
Mam nadzieję że forum i wypadanie się wśród ludzi którzy cierpią na to samo co ja choć troszkę mi.pomoże.
Teraz jestem w fazie zaostrzenia.
Biorę 32mg metypred i 6 tabl asamaxu. W lutym przestałam brac azatioprine i teraz bardzo żałuję.
Jutro kolonoskopia.
Pozdrawiam
Choruje na CU od 13 lat. Były lata lepsze i gorsze. Mimo choroby i brania leków urodziłam 2 cudownych dzieci które teraz mają 6 i 8 lat ☺
Jestem mega pesymistyczna osobą a choroba jeszcze bardziej to pogłębia. Jestem słaba psychicznie i często sobie nie radzę.
Mam nadzieję że forum i wypadanie się wśród ludzi którzy cierpią na to samo co ja choć troszkę mi.pomoże.
Teraz jestem w fazie zaostrzenia.
Biorę 32mg metypred i 6 tabl asamaxu. W lutym przestałam brac azatioprine i teraz bardzo żałuję.
Jutro kolonoskopia.
Pozdrawiam
- S_Gosia
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU u dziecka
- województwo: dolnośląskie
Re: Witam
Witaj, dobrze że się pojawiłaś.
13 lat to długi czas i na pewno masz wiele doświadczeń, rad, spostrzeżeń, które pomogą innym.
Ja mam chorego syna na CU od 2 lat.
13 lat to długi czas i na pewno masz wiele doświadczeń, rad, spostrzeżeń, które pomogą innym.
Ja mam chorego syna na CU od 2 lat.
Gosia - mama Krzysia (ur. 2004r.)
diagnoza: 12.01.2017r. - CU u dziecka
Asamax 500mg 2x3, Imuran 1x50mg, D-Vitum Forte 4000j.m., Ecomer, Vivomixx kapsułki, Sanprobi ibs - czekamy na remisję
Wygrana majowa i czerwcowa Lista Naszych Przebojów 2017
diagnoza: 12.01.2017r. - CU u dziecka
Asamax 500mg 2x3, Imuran 1x50mg, D-Vitum Forte 4000j.m., Ecomer, Vivomixx kapsułki, Sanprobi ibs - czekamy na remisję
Wygrana majowa i czerwcowa Lista Naszych Przebojów 2017

- Anette28
- Junior Admin
- Choroba: CD
- Kontakt:
Witaj!
Pisz i jeszcze raz pisz.
Powodzenia na kolonoskopii, ja za to dzisiaj na biologii.
Pisz i jeszcze raz pisz.
Powodzenia na kolonoskopii, ja za to dzisiaj na biologii.
~Nie ma sensu życia tylko życiu trzeba nadać sens~
*Hoe minder mensen weten, hoe beter ze leven*
CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012
CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012
- Anette28
- Junior Admin
- Kontakt:
Jak się teraz czujesz? Widać już poprawę czy jeszcze ciężko?
CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012
CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Kolonoskopia nie wykazała zmian. Wszystko jest ok co bardzo mnie cieszy.
Czuję się dobrze ale dokuczaja mi hemoroidy
Psychicznie słabo, ale ja już taka jestem ze szukam problemów tam gdzie ich nie ma.
Dzisiaj lekarz rodzinny jak poprosiłam o skierowanie do psychologa stwierdził ze zaczniemy od leków i przepisał hydroksyzyne .
Co do wcześniejszego pytania o to czemu nie biorę azatiopriny. To lekarz tak zdecydował, ja się ucieszyłam bo wiecznie chorowalam na angine przeziebienie i inne takie a od kiedy nie biorę nic mi nie jest (odpukac). Sama jednak mi jestem pewna czy na dłuższą metę to jest dobra rozwiazanie.
Czuję się dobrze ale dokuczaja mi hemoroidy
Psychicznie słabo, ale ja już taka jestem ze szukam problemów tam gdzie ich nie ma.
Dzisiaj lekarz rodzinny jak poprosiłam o skierowanie do psychologa stwierdził ze zaczniemy od leków i przepisał hydroksyzyne .
Co do wcześniejszego pytania o to czemu nie biorę azatiopriny. To lekarz tak zdecydował, ja się ucieszyłam bo wiecznie chorowalam na angine przeziebienie i inne takie a od kiedy nie biorę nic mi nie jest (odpukac). Sama jednak mi jestem pewna czy na dłuższą metę to jest dobra rozwiazanie.
- Anette28
- Junior Admin
- Kontakt:
Dobre wieści, ale miej rękę na pulsie. I mniej się stresuj, zacznij od małych rzeczy, które Cię cieszą.
CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012
CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012
- Noelia
- Moderator
- Choroba: CU u partnera
- województwo: łódzkie
Niunia witaj 

Doradca CU
CU u męża - diagnoza 13.04.17
https://jelito.net - ważne informacje o chorobach zapalnych jelit (NZJ)
https://astheria.pl - polecam!
Don't fight in the North or the South. Fight every battle, everywhere, always, in your mind.
Everyone is your enemy, everyone is your friend. Every possible series of events is happening all at once.
Live that way and nothing will surprise you. Everything that happens will be something that you've seen before.
CU u męża - diagnoza 13.04.17
https://jelito.net - ważne informacje o chorobach zapalnych jelit (NZJ)
https://astheria.pl - polecam!
Don't fight in the North or the South. Fight every battle, everywhere, always, in your mind.
Everyone is your enemy, everyone is your friend. Every possible series of events is happening all at once.
Live that way and nothing will surprise you. Everything that happens will be something that you've seen before.
- Kocianna
- Początkujący ✽✽
- województwo: świętokrzyskie
- miasto: Kielce
Witaj
pisz dużo na forum szczególnie w złych momentach (choć w dobrych też!). Pamiętaj że w naszych chorobach nastawienie jest szalenie istotne! Tutaj jest mnóstwo cudownych, mądrych osób które potrafią i po głowie pogłaskać i mentalnego kopa "zasadzić"
staraj sie nie martwić na zapas, bo takie zamartwianie to NIEPOTRZEBNE przeżywanie tego co byc może nigdy sie nie wydarzy! Ściskam mocno (ja tez w zaostrzeniu) 
-
- Debiutant ✽
- województwo: śląskie
Witam wszystkich bardzo serdecznie