Witam!
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Witam!
Hello Everyone!
Dwa tygodnie temu stwierdzono u mnie CU. W poniedzialek zostalem przyjety do szpitala, środa kolonoskopia z gastro, miedzyczasie USG i inne badania i juz wiedzialem co mi jest.
Jakos strasznie nie zmartwilem sie jak dowiedzialem sie o chorobie, jest chyba wiele gorszych schorzeń.
W szpitalu natknałem sie na plakat j-elita i stad dowiedzialem sie o tym forum. Jeszcze nie zdazylem wszystkiego przeczytac, jednak na pewno znajde to wiele ciekawych rzeczy odnośnie CU.
Teraz juz nic mnie boli, nie mam biegunki, jeść moge wszystko wiec i humor mi dopisuje. Wrocilem na studia do Krakowa i wszystko jest dobrze. Mam nadzieje ze korzystajac z rad starszych stażem "chorujących" zdołam uniknąć zaostrzeń tej choroby;-)
Pozdrawiam wszystkich!!!
Dwa tygodnie temu stwierdzono u mnie CU. W poniedzialek zostalem przyjety do szpitala, środa kolonoskopia z gastro, miedzyczasie USG i inne badania i juz wiedzialem co mi jest.
Jakos strasznie nie zmartwilem sie jak dowiedzialem sie o chorobie, jest chyba wiele gorszych schorzeń.
W szpitalu natknałem sie na plakat j-elita i stad dowiedzialem sie o tym forum. Jeszcze nie zdazylem wszystkiego przeczytac, jednak na pewno znajde to wiele ciekawych rzeczy odnośnie CU.
Teraz juz nic mnie boli, nie mam biegunki, jeść moge wszystko wiec i humor mi dopisuje. Wrocilem na studia do Krakowa i wszystko jest dobrze. Mam nadzieje ze korzystajac z rad starszych stażem "chorujących" zdołam uniknąć zaostrzeń tej choroby;-)
Pozdrawiam wszystkich!!!
Born to be wild!!!
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Re: Witam!
Witaj na forum michal88

no i oby tak zostałomichal88 pisze:Teraz juz nic mnie boli, nie mam biegunki, jeść moge wszystko wiec i humor mi dopisuje.

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u partnera
- województwo: mazowieckie
WitaMY! Dobre nastawienie to ważna rzecz - oby tak dalej!
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU u rodzica
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
michal88 pisze:W szpitalu natknałem sie na plakat j-elita i stad dowiedziałem sie o tym forum.
to identycznie tak samo jak ja

Witam, Pozdrawiam i Zachęcam do lektury !
Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły
Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji
Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły

Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji

Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
- danaK34
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
Witaj!
Nigdy nie jest tak, że wszystko zależy od Ciebie.
Nigdy nie jest tak, że nic nie zależy od Ciebie
Nigdy nie jest tak, że nic nie zależy od Ciebie
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: śląskie
Witaj.
Tomek 25 lat, 56 kg, 173 cm.
Leki: Asamax, Imuran, Aspargin, Alfadiol, Ostolek
3 dawki Remicade
2 lata Humiry
3 dawki Remicade
rok przerwy
Remicade IV 2014 - III 2015
Leki: Asamax, Imuran, Aspargin, Alfadiol, Ostolek
3 dawki Remicade
2 lata Humiry
3 dawki Remicade
rok przerwy
Remicade IV 2014 - III 2015
- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Witamy Cię, michal88 
Oby taki optymizm jak teraz pozostał Ci na długi czas i obyś dzielił się nim z innymi forumowiczami

Oby taki optymizm jak teraz pozostał Ci na długi czas i obyś dzielił się nim z innymi forumowiczami

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
- Miła
- Początkujący ✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
Siema michal88 

"Dobrze widzi się tylko sercem.
Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu."
Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę
Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu."
Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę
-
- Specjalista ds. Porad Prawnych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Jak plakat, to pewnie na drzwiach od gastro w rzeszowie. Zaparszam na spotkanie 12.12, wszelikie informacje w ogłoszeniach- nasze spotkania. Mam nazdieję, ze się skusisz.
Chwała tym którzy stworzyli to forum. a dla wszystkich którzy piszą wielkie dzięki