niemowle z crohnem
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
niemowle z crohnem
Jestem mama szesciomiesiecznego chlopca. Chcialam zapytac, czy znane sa Wam przypadki wykrycia crohna u niemowlat. Z objawow, jakie do tej pory mial to stolce z domieszka krwi, zmiany w jamie ustnej oraz ropnie okoloodbytnicze. Wlasnie jestesmy w trakcie trzeciego ropnia. Jeden byl nacinany w szpitalu. Stolce od dwoch tygodni sa prawidlowe, dlatego z badaniem lekarz zalecil sie jeszcze wstrzymac, przekonujac mnie, ze to raczej malo typowe, aby choroba ta wystapila u tak malego dziecka. Jezeli wiecie cos na ten temat, to prosze o info.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez nosoroz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: niemowle z crohnem
Córeczka Ediego miała trzy miesiące. To się niestety zdarza i to coraz częściej.
należy mieć nadzieję, żę to nie Crohn, ale objawy na to wskazują.
Trzymaj się
Pozdrawiam
Mamcia
należy mieć nadzieję, żę to nie Crohn, ale objawy na to wskazują.
Trzymaj się
Pozdrawiam
Mamcia
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD u rodzica
Moja mała miała 3 m-ce jak zachorowała i na początku lekarze też nie bardzo chcieli uwieżyć że to crohnik bo im wiek nie pasował.Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie na PW lub emaila, A w jakim szpitalu byliście?
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD u rodzica
I jak tam wasz syneczek, wiadomo już coś więcej czy nadal żyjecie w niepewności?
-
- Debiutant ✽
Wczoraj spotkalismy sie z lekarzem. Powiedzial, ze na te chwile nie widzi w jego przypadku nic na tyle niepokojacego, aby klasc go na oddzial i poddawac szczegolowym badaniom /wyniki sa w miare dobre, stolce w tej chwili tez ok, jedynie niepokojacy byl ten trzeci juz ropien/. Pozostaje wiec obserwacja i nadzieja, ze moze jednak to nie crohn.
-
- Debiutant ✽
Tak, posiew robilismy
- Ania16
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
i jaki wynik posiewu byl?
-
- Debiutant ✽
Nie ujawnil obecnosci zadnej bakterii
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Co do pytania z tematu, to 2 m-ce leżałam na oddziale z 5-cio letnim Kubusiem chorym na CD. Objawy miał od urodzenia.
Pozdrawiam,
Szarcia
Pozdrawiam,
Szarcia
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- Kontakt:
Moja Niunia pije peptamen , ponieważ nie przybiera na wadze. Napiszcie jakie macie doświadczenia przy karmieniu Peptamenem i Clinutrenem. Od niedawna zmagamy się z tą chorobą a wszelka wiedza jest bardzo potrzebna. Niunia ma 2,5 roku i całe życie przed sobą z Crohnem
bynio
-
- Debiutant ✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
mam pytanie czy ktoś z was karmił piersią biorąc pentase. jeśli tak to czy miało to jakiś wpływ według was na brzdąca. i nie chodzi mi o farmaceutyczne wywody na temat 5-asa czy jakoś tam ale o własne doświadczenia.
ja karmie mojego aniołka i jej kupki są bardzo nieciekawe( żelowate, zielone, mocno pachną i czasami są tak jakby niteczki krwi) - boje się że to przez to że biorę leki albo że nie daj boże małej coś jest
jakaś dolina mnie bierze i myśle o najgorszym
prosze napiszcie jak coś wiecie
czy ja jej szkodze?
jakie badania mogę zrobić 4 miesięcznej kruszynce żeby zobaczyć czy wszystko ok?
czy można coś zrobić żeby wykluczyć CU?
proszę pomóżcie
ja karmie mojego aniołka i jej kupki są bardzo nieciekawe( żelowate, zielone, mocno pachną i czasami są tak jakby niteczki krwi) - boje się że to przez to że biorę leki albo że nie daj boże małej coś jest
jakaś dolina mnie bierze i myśle o najgorszym
prosze napiszcie jak coś wiecie
czy ja jej szkodze?
jakie badania mogę zrobić 4 miesięcznej kruszynce żeby zobaczyć czy wszystko ok?
czy można coś zrobić żeby wykluczyć CU?
proszę pomóżcie
-
- Debiutant ✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
jak będziesz kiedyś miała dziecko to mnie zrozumiesz
- Daga
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u partnera
- województwo: śląskie
- Kontakt:
kamilar nie ma powodu do paniki już ci pisałam w poprzednim poście, pamiętaj jezeli masz wątpliwości to najlepiej zapytac lekarza, magdalene nie chciała ci zrobic przykrosci tym postem, naprawde kochana więcej optymizmu twoja dziecina napewno jest zdrowa, a krew i śluz w stolcu bobasków moze byc objawem alergi
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: małopolskie
U nas było bardzo podobnie. Szymuś objawy choroby miał od urodzenia (pierwsza biegunka - jak skończył 9 dni), a zdiagnozowany dopiero w wieku 4 l. Objawy nie były tak mocno nasilono i to pewnie spowodowało opóźnienie diagnozy. Dokuczały Mu biegunki, które przechodziły po kilku dniach, ale przybierał prawidłowo na wadze. Skierowanie do gastrologa dostaliśmy dopiero przy 4 z kolei biegunce z krwią. Od moment jak trafiliśmy na odziało gastrologiczny w Prokociumiu diagnoza padła bardzo szybko i wreszcie podjęto leczenie. Szkoda że tak późno, może gdyby było to wcześniej uniknęlibyśmy odwapnienia kości:(
Magda
synek - CD (Imuran, Sulfasalazyna, Clinutren, kwas foliowy, Dicoflor 30)
mąż - CD, po leczeniu biologicznym
synek - CD (Imuran, Sulfasalazyna, Clinutren, kwas foliowy, Dicoflor 30)
mąż - CD, po leczeniu biologicznym