Rutinoscorbin podaję dzeciakom jak są przeziębione.
Czasami Klaudia mówiła, że ją brzuch pobolewa właśnie po wzięciu rutinoscorbinu, czy tam cerutinu. Ale ciężko u niej wyczuć, bo ona jest w ogóle mega bólowa i często ją to brzuszysko boli.
W każdym razie zawsze ma minę nietęgą jak widzi w kieliszku nowe tabletki bo na co dzień bierze ich trochę (rano: 8szt., południe: 2 szt., wieczór:5 szt.), więc nie wiem czy go dołączyć. Zapytam lekarza, ważne jest też aby ten kwas askorbinowy nie wchodził w żadne interakcje z innymi lekami.
Nawet jeśli uda się zatrzymać krwawienie to stanu zapalnego rutinoscorbin nie zatrzyma.
Przyjęcie Klaudii na oddział przyspieszone, jedziemy już w weekend, by zacząć badania przed bilogicznym (rtg klatki, próby tuberkulinowe, etc.)
I może już w czwartek dostanie pierwszą dawkę Remica.
Trzymajcie kciuki żeby zaskoczyła na tym leczeniu, bo jak nie to pozostaje chirurgia.
dziekuję wszystkim za dobre słowo i wsparcie, jak mam doła czytam Wasze posty po kilka razy. I dzeki temu jest mi lepiej. DZIĘKUJĘ!
Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły

Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji

Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)