znowu sluz w stolcu
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
Re: znowu sluz w stolcu
znajduje sie 7 dzien w szpitalu MSWiA na Wołoskiej drugi dzien dostaje jakiś antybiotyk nom i śluzu w stolcu niema
- Miska Ryżu
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
- Kontakt:
u mnie pojawienie się śluzu oznacza dokładnie tyle że przegięłam poprzedniego dnia z niewskazanym jedzeniem. taki wyraz buntu 

Smutno Ci? A może budyń? 

- Bartek
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- Kontakt:
W szpitalu miałem przez jakiś tydzień "stolec" złożony właściwie z samego śluzu. Strasznie dziwne to dla mnie było
.

Kropka, przecinek, wykrzyknik, pytajnik, dwukropek, wielokropek, średnik, apostrof, cudzysłów, nawias tylko czekają abyś użył ich mądrze w swoim poście! Nie czekaj więc! Poświęć pięć minut na naukę interpunkcji...
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU u partnera
- województwo: warmińsko-mazurskie
Czy zawsze jak pojawi sie krew i śluz w stolcu trzeba iśc do szpitala????? Czy można leczyć sie jakoś domowo? Ponad rok był spokój i znowu to samo.......
Przez chwilę było dobrze 

-
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
Nie zawsze. Ja choruję na CU już ponad 15 lat i jeszcze nigdy w szpitalu nie lażakowałem. Badania typu kolonoskopia, robię zawsze w trybie ambulatoryjnym. A krew w stolcu miałem kiedyś bardzo często, a właściwie to przez pewien długi okres czasu krew była ciągle, bo cały czas było zaostrzenie. Leczenie było źle dobrane a na dodatek w tym okresie bardzo intensywnie pracowałem (hehe jak to się mówi, robiłem karieręjulia pisze:Czy zawsze jak pojawi sie krew i śluz w stolcu trzeba iśc do szpitala?

Zmieniłem lekarza, poszedłem na bardzo długie chorobowe, zmieniłem priorytety życiowe i systematycznie brałem leki (dwie serie sterydów, Sulfasalazyna w dawkach maksymalnych, czopki Salofalku, kwas foliowy itp.). Efekt - remisja, która trwa już kilka lat. Oczywiście przynajmniej raz w roku kontrolna kolonka. Czasami zdarzały się jakieś komplikacje typu polipy, ale mój lekarz, do którego chodzę tak średnio raz w miesiącu, w porę na to reagował. Tak więc wychodzi na to, że leczenie domowe jest możliwe. Z tym, że jak wszystko u nas, nie ma jednej reguły, trzeba dostosować się do okoliczności.