Gorąco jak w saunie...
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Anita
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- Kontakt:
Re: Gorąco jak w saunie...
ja miałam uderzenia gorąca jak zaczynałam brać sterydy.teraz już to minęło.masz rację to takie uczucie jakby było sie w piekle cos okropnego!!!
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
ja miałam niedawno gorączkę, która sięgała ponad 39stopni!! było to spowodowane przeziębieniem, a przy takie pogodzie i osłabieniu organizmu przez zaostrzenie szybko sie to łapie!! też było mi strasznie gorąco, chwilami nie wiedziałam co sie ze mna dzieje!! następnego dnia było troszke lepiej a po 3 dniach minęło. z tym, że mi apap nie pomagał wogóle!
-
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
ja od 2 lat mam spokoj....ale od tego czasu wszystko sie zmienilo, mam uderzenia goraca jakbym przechodzila klimakterium
..strasznie sie poce, kiedys wcale, a po tych wszystkich kuracjach jest paskudnie, te leki strasznie ingeruja w organizm..
ale to chyba nie na temat

ale to chyba nie na temat

-
- Doświadczony ❃
bede teraz za jakis miesiac Zabusiu, robic badania poprosze aby moja pani doktor sie wypowiedziala, i poprosze oz robienie badan, te wybuchy goraca i pocenie zwykle wystepuja wspolnie...i mysle ze to jakis efekt uboczny sterydow ktore bralam i zmian jakie porobily w organizmie...zobaczymy po badaniach...ale dziekuje ze zwrocilas mi na to uwage...na szescie nie wjestem wybuchowa i nerwowa 

choruję od 96 roku, diagnoza od 98, remisja: od 2004 z 3 miesięczną przerwą:) bez leków (nie polecane)
-
- Doświadczony ❃
niestety nie chudne
...ale reszte musze sprawdzic...dziekuje jeszcze raz Zabusiu

choruję od 96 roku, diagnoza od 98, remisja: od 2004 z 3 miesięczną przerwą:) bez leków (nie polecane)
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: warmińsko-mazurskie
Nie chcę wychodzić na mądralę, bo świadomy jestem faktu, że wiedzę medyczną rozleglejszą ode mnie posiada tu kilka (bez wątpienia!) osób, ale z tego co mi wiadomo, to stosowanie przy naszych chorobach środków typu 'apap' nie jest chyba rozwiązaniem trafnym. Wiem, że trzeba z tym bardzo uważać, a to co można brać, to ostatecznie Paracetamol. Mylę się?
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: warmińsko-mazurskie
Skoro innym nie utrudnia życia to widocznie jest to kwestią indywidualnej reakcji. Rzadko brałem leki typu 'apap', zawsze była to dla mnie ostateczność więc i ich składu nie znam. Ważne, ze skoro innym nie przeszkadza to można wyprobować na sobie. Oby pomagało bez komplikacji dla zdrowia.
Ja biore tylko apap,oczywiscie gdy nie umiem wytrzymac juz z bólu,ale na głowe biore równiez masc bursztynowa-mi ona tez pomoga
To tak,idziesz do apteki i mówisz poproszę maść bursztynową i smarujesz czoło i skronie,może też byc jako rozgrzewająca na plecy i nerwobóle-taka uniwersalna na wszytko.Dobra jest tez nalewka z bursztynu na spirytusie ma takie same działania jak opisałam i jeszcze dodatkowo zapobiega przeciwgrypie i przeziębieniom łyżeczka do herbaty,ale nie wiem czy to dobre na jelitka jestem za mała na spirytus 

- niunia
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
a mogę wiedzieć ile kosztuje taka maść bursztynowa??
hm... nie wiem moge spytac sie mamy,ale chyba niedrogo skoro kupuje babcia ze swojej skromnej emerytutry,jak cos napisze popołudniu jeszcze jak sie dowiem albo jutro.niunia pisze:a mogę wiedzieć ile kosztuje taka maść bursztynowa??
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
hehe no mam nadzieje ze nie duzo bo chciałabym wypróbować
bedę wdzięczna za odpowiedź 

około 10 zł i nie ma za coniunia pisze:hehe no mam nadzieje ze nie duzo bo chciałabym wypróbowaćbedę wdzięczna za odpowiedź