Colitis a renta?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Aleksandra
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Re: Colitis a renta?
Ale mnie pocieszy3a? Nea ja jade 11 sierpnia na komisje wojewódzk? bo te? napisa3am odwo3anie od decyzji powiatowego i my?la3am ?e tam bedzie inaczej ale widze ?e to tylko z3udzenia!!! zreszt? jak wróce napisze Wam jak by3o!!
Choruję ponad 20 lat, tylko jedna remisja:(
Leki: Salofalc 500, Imuran, Budenofalk, Duspatalin, No-spa, Biosotal, Loratan. Pomimo przyjmowania Imuranu ciągle wysoka leukocytoza. Sterydy niewskazane ze względu na kiepskie działanie na mój organizm i nieciekawe efekty uboczne.
Leki: Salofalc 500, Imuran, Budenofalk, Duspatalin, No-spa, Biosotal, Loratan. Pomimo przyjmowania Imuranu ciągle wysoka leukocytoza. Sterydy niewskazane ze względu na kiepskie działanie na mój organizm i nieciekawe efekty uboczne.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
Wlasnie dostalam wynik odwolania. Napisano w nim, ze utrzymuj? stopien lekki niepelnosprawno?ci i brak ?wiadczen, cytuje :
<i>"stopien naruszenia sprawno?ci organizmu wnioskodawcy nie daje podstaw - w ?wietle za3?czonej do sprawy dokumentacji medycznej i obowi?zuj?cych przepisów - do zmiany zaskar?onego orzeczenia"</i> Ekstra, nie?
Zosta3am cudownie uleczona i jeszcze wzbogacona w kase na leki, wrr..
Pozdrowka i powodzenia innym ?ycze.
nea
<i>"stopien naruszenia sprawno?ci organizmu wnioskodawcy nie daje podstaw - w ?wietle za3?czonej do sprawy dokumentacji medycznej i obowi?zuj?cych przepisów - do zmiany zaskar?onego orzeczenia"</i> Ekstra, nie?

Zosta3am cudownie uleczona i jeszcze wzbogacona w kase na leki, wrr..
Pozdrowka i powodzenia innym ?ycze.
nea
...liczby s? drzwiami do tajemnicy wiekszej od nas...
- -Ania-
- Admin
- Choroba: CD
pisa3am kiedy? o pefronie wiec tu dokoncze
otó? otrzyma3am dofinansowanie i kupi3am drukarke super tak?- wszystko z programu Student. Uda3o mi sie po tylu 3a?eniach...
do 2007 moge korzystaa z dofinansowan- zwrot za czesne, zakup wszelkich pomocy naukowych. Kompa niestety ca3ego nie funduj?, ani internetu, no ale zawsze cosik jest.
ycze i Wam Studentom udanych dzia3an z P-fronem
dla przypomnienia- mam II grupe
pozdro
Ania
otó? otrzyma3am dofinansowanie i kupi3am drukarke super tak?- wszystko z programu Student. Uda3o mi sie po tylu 3a?eniach...
do 2007 moge korzystaa z dofinansowan- zwrot za czesne, zakup wszelkich pomocy naukowych. Kompa niestety ca3ego nie funduj?, ani internetu, no ale zawsze cosik jest.
ycze i Wam Studentom udanych dzia3an z P-fronem
dla przypomnienia- mam II grupe
pozdro
Ania
- -Ania-
- Admin
Jolu tam sk3ada3am papiery. Zdziwi3o mnie, ?e pracuj? w takich budkach, ale najlepsza by3a atmosfera. Panie zna3y osoby po imieniu ( sta3ych bywalców), w dodatku interesowa3y sie ich sprawami ponad wymogi. Gdy oddawa3am papiery do programu Pani powiedzia3a mi, ?e za ma3? kwote prosze jako dofinansowanie
?e trzeba by wiecej, jesli sie da... szok
wiec napisa3am nowy wniosek i mam porz?dn? drukarke ze skanerem, która na pewno sie sprzyda w szkole.
Równie? by3am zaskoczona
pozdrawiam
Ania

Równie? by3am zaskoczona
pozdrawiam
Ania
le?niowski crohn
Mój syn jest posiadaczem
w/w choróbska, leczenie m-c oko3o 2500 z3. Budenofalk 680 z3., Pentasa 200z3, nurtison 12 z3.sztx30, peptisorb15z3. sztx 30, co robia?? Sk?d nale?y sie jakie? dofinansowanie? To trwa od 11/2003, kasa sie konczy
. Adam ma 18 lat za m-c, 157 wzrostu- wiek kostny 15 lat, waga po terapii 41kg, wcze?niej 30!!!. Objawy podobne do colitis...., indywidualne nauczanie 3 rok. W planach lekarzy operacja usuniecia cze?ci jelita- przetoki ma
. Chroba jest na ca3e ?ycie. Uczy sie w 3 klasie technikum, jak za3atwia rente - wypisy mamy ze szpitala co 2 m-ce. Pomocy!! I jak za3atwia dofinansowanie z Pfron - czy dopiero jak ma rente? Czy daj? gotówke czy sprzet? Porad1cie mi, prosze. monika (legeartisd@wp.pl)

- Marek P
- Debiutant ✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
no i przyszla na mnie kolej 30 sierpnia mam komisje w sparwie renty ....
zobaczymy jak pojdzie ....
uzyje wszystkich mozliwych metod a o skutkach napewno napisze
pozdrawiam
zobaczymy jak pojdzie ....
uzyje wszystkich mozliwych metod a o skutkach napewno napisze
pozdrawiam
"na wszystko jeszcze raz popatrze
i pojde nie wiem gdzie na zawsze"
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Colitis a renta
18.08. w3a?nie mia3am komisje.Do dzisiaj nie moge przyj?a do siebie.Komisje mia3am w Chrzanowie.Lekarz konowa3 I klasy.Wcale nie wiedzia3 co to jest Crohn.Jestem w trakcie zywienia pozajelitowego,a wiec mam wk3ocie centralne.Poza tym wa?ylam wcze?niej 35kg-obecnie 43kg.wzrost 162.W trakcie badania mia3am ci?nienie 160/110, a wiec wysokie.Mam 49 lat i choruje od 6 lat.Od stycznia tego roku by3am 2 razy wszpitalu.Raz tydzien raz 3 tygodnie na zywieniu pozajelitowym.W miedzyczasie kilka razy jednodniowe pobyty na kroplówkach.A ten konowa3 zaproponowa3 mi 6m-cy renty rehabilitacyjnej.Rozp3aka3am sie ,bardzo zdenerwowa3am i ostro nagada3am, ze zyczy3abym mu miesi?c sobie pochorowaa tak jak ja.Powiedzia3am ,ze wystarczy przeczytaa encyklopedie zdrowia, aby dowiedziea sie ze na to ?winstwo nie ma lekarstwa na ca3ym ?wiecie i ze mo?na to jedynie zaleczya a nie wyleczya. Wcale sie tym nie przej?l.Wysz3am strasznie zdenerwowana.Teraz czekam 2 tygodnie orzeczenie.Najprawdopodobniej bede musia3a wrócia do pracy z tymi kroplówkami.Nie wiem jak to bedzie.Jestem za3amana. POzdrawiam Go?ka
- -Ania-
- Admin
ja to mia3am szcze?cie, bowiem lekarz z komisji tez nie wiedzia3 co do crohn, ale mia3 przy sobie jak?s ksi??ke medyczn? i tam kukn?3. Ma3o sie dowiedzia3, wiec zapyta3 mnie... a ja opowiedzia3am najczarniejszy scenariusz jaki mo?e bya ( a na szczescie nie jest) no i mam rente do 2005 roku.
Gosiu mam nadzieje, ?e Twój trud zostanie wynagrodzony pozytywnie
pozdrawiam
Ania
Gosiu mam nadzieje, ?e Twój trud zostanie wynagrodzony pozytywnie
pozdrawiam
Ania
- Marek P
- Debiutant ✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
z przyczyn obiektywnych komisja przelozona => 08.09.2004 kolejny termin 

"na wszystko jeszcze raz popatrze
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Colitis a renta
No wiec jestem rencistk? II grupy.Mia3am ponown? komisje u gastroenterologa w Chrzanowie.Pani Doktor nie powiem do?a mi3a,ale gdy us3ysza3a ze jestem z ZUS troche zmienila ton na bardziej zasadniczy.Ale przynajmniej wiedzia3a co to Crohn.Badanie by3o nie specjalnie mi3e ale jako? to prze?y3am. No i od 2.09. do wczoraj czeka3am na werdykt.Przyznano mi II gr. na rok.Nie wiem oni chyba my?l? ?e wyzdrowieje. Niestety musze sie zwolnia z pracy, a co bedzie za rok zobaczymy. Czy kto? wie jakie ma przywileje rencista II gr.? Mo?e kto? wie czy to jest prawda,?e maj?c II, 25 lat pracy i 50 lat ?ycia mo?na przej?a na emeryture.? Pozdrawiam wszystkich Go?ka
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
Przywilej jaki mi sie nasuwa to kupowanie zni?kowych biletów na komunikacje miejsk?.I to chyba wszystko.
Je?li chodzi o przej?cie na emeryture to zgodnie z nowymi obowi?zuj?cymi przepisami od 1 lipca na wcze?niejsz? emeryture mog? kobiety przej?a po osi?gnieciu 55 lat przy co najmniej 30 letnim okresie pracy lub w tym samym wieku po okresie 20 lat pracy, przy jednoczesnym uznaniu za ca3kowicie niezdoln? do pracy.
Pozdrowienia1
Je?li chodzi o przej?cie na emeryture to zgodnie z nowymi obowi?zuj?cymi przepisami od 1 lipca na wcze?niejsz? emeryture mog? kobiety przej?a po osi?gnieciu 55 lat przy co najmniej 30 letnim okresie pracy lub w tym samym wieku po okresie 20 lat pracy, przy jednoczesnym uznaniu za ca3kowicie niezdoln? do pracy.
Pozdrowienia1
- -Ania-
- Admin
do przywilejów do3o?y3abym jeszcze za3atwianie spraw bez kolejki- o ile sie legitymacje poka?e osobie, któr? sie "wyprzedza". No i z autobusami sa tam miejsca z krzy?ykiem.. bardzo 1le znosze jazde busami- wiec siadam. Chyba, ?e siedzi starsza pani to .. szukam innego miejsca. Czasem s3ysze, ?e taka m3oda i siedzi.. i sobie my?le, gdyby pani mia3a po3owe tego co ja to by zamówi3a wózek inwalidzki...
poza tym jako studentka jestem w PFronie oraz mam specjalne dofinansowanie ze szko3y za to, ze jest ON i ?e sie ucze
spox wreszcie nas zauwa?yli
a powiem, ?e osób z grup? mo?na na palcach policzya.
?ycie trzeba sobie u3atwiaa.. bo i tak wiele cierpienia by3o i wiele nas czeka
pozdro
Ania
poza tym jako studentka jestem w PFronie oraz mam specjalne dofinansowanie ze szko3y za to, ze jest ON i ?e sie ucze

?ycie trzeba sobie u3atwiaa.. bo i tak wiele cierpienia by3o i wiele nas czeka
pozdro
Ania
- Doris
- Początkujący ✽✽
- województwo: wielkopolskie
nie chce mi sie czytac tych wszystkich postow wiec chcialam spytac czy na crohna jest renta. dodatkowo mam WIELKIE hemoroidy ktore mnie strasznie wkurzaja
jakis ropien, kamice nerkowa
(ciagle rodze kamienie a powstaja nowe) no i czesto mam nawroty. aha jeszcze dodam ze w zwiazku z powyzszym ciagle wywalaja mnie z roboty albo zmniejszaja etat
czy w zwiazku z tym wszystkim co napisalam moge sie starac o rente albo grupe????