
Mam pytanie...
Planuję rozpocząć własną działalność. Chcę otworzyć kawiarnię rodzinną dla mam i ich dzieci (osobny pokój przeszklony dla dzieci i pani, która by sprawowała opiekę i zajmowała się maluchami -gry, zabawy, konkursy itd -w tym czasie, kiedy mamy piją kawkę i zajadają ciacho). Czy do tego dojdzie zależy od wielu czynników (głównie finansowych - dotacje itd).
Wczoraj przeglądałam listę pozwoleń, które muszę mieć, by otworzyć ową kawiarnię i gdy doszłam do Sanepidu - coś mnie tknęło... Czy osoby z naszą chorobą mają jakieś przeciwwskazania co do pracy w branży gastronomicznej? Pamiętam, że z łuszczycą nie można, a co z Crohnem?
Może to i głupie pytanie, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi, a nurtuje mnie to... Na logikę wydaje się, że przeciwwskazań nie powinno być (wiadomo, kwestia indywidualna, przy zaostrzeniu może być to nieco problematyczne), ale sama nie wiem, nasze przepisy nie zawsze są logiczne...
Ktoś coś wie na ten temat? Wdzięczna byłabym za odpowiedzi
