Co mam na swoją obronę?
Zostałem bez powodu zaatakowany przez Tubisię, bo przecież nie każda wypowiedź jest radą. Z kolei rady, przyznam skromnie daję takie jak uważam JA; takie, jakie w danej chwili uważam za stosowne - zwłaszcza w centrum powitań raczej powinno być na luziku.
Na marginesie Tubisia miast przełknąć ślinę i dokopać mi w innym miejscu, grzebie brudy, na powitanie nowego usera - świetna zachęta!
W ogóle wypowiedź Tubisi to nadinterpretacja granicząca z histerią (po secesji forum daje się to zauważyć jako ogólny tręd).
Niby reklamuję konkurencję? - nie podałem linku, nazwy, więc co to za reklama? [a zostanę upomniany za to, że reklamuję TO FORUM na swoich stronach podając odnośniki?

Nawet jednak, gdybym podał nazwę tamtego forum i link to nie uważałbym tego za niewłaściwe, a tym bardziej za reklamę z następującego powodu: Jeżeli jest chociażby cień szansy (a więc tylko potencjalnie), iż zawarte tam informacje pomogą zainteresowanemu to informacja powinna być przekazana. Nie może To forum rościć sobie praw do cenzurowania źródła dobrej informacji - jeżeli może być przydatna powinna być zamieszczona i to ze wskazaniem źródła.
Zresztą Baby, jak dobrze pamiętam twoje wcześniejsze posty, to wręcz się cieszyłaś z tego, że powstało nowe forum. To lepiej dla chorych pisałaś. Masz rację.
Mam jednak pytanie do Ciebie Baby, gdyż sytuacja opisana przeze mnie poniżej, może się wcześniej czy później przydarzyć.
Co ma zrobić uczynny forumowicz [np.ja

Czy ma to zerżnąć jak leci nie patrząc na prawa autorskie bo wyższa konieczność?
Czy może lepiej i właściwiej jest podać bezpośredni link do źródła (o rany reklama!) tym bardziej, iż mogą być drobne niuanse, które prawdziwy autor tematu właściwie wyjaśni?
A może masz jakąś inną propozycję właściwego działania?
Mimo wszystko przyznaję, że poniosło mnie nadto. Przepraszam więc Tubisię, ale i wszystkich, którzy zostali dotknięci moją wypowiedzią w tym nowego usera: kamis07