W związku z faktem, iż odnowiłem kontakt z zaprzyjaźnioną drukarnią i otrzymałem deklaracje ich pomocy. Wpadłem na pomysł, wykorzystania ich do druku "J-elitowego" kalendarza na rok 2011 ze zdjęciami pochodzącymi od naszych członków.

Jeśli ktoś czuje, że ma w swojej kolekcji jakieś udane zdjęcie swojego autorstwa z kategorii natura lub krajobraz i wyraża zgodę na jego publikacje w naszym kalendarzu - prosimy o przesłanie swojej propozycji na adres mail'owy naszego małopolskiego oddziału info@nzj.malopolska.pl .
Będziemy się starali na bieżąco opróżniać naszą małopolską skrzyneczkę, ale jeśli bylibyście w stanie przesyłać zdjęcia w zmniejszonej rozdzielczości, tak by zajmowały stosunkowo mało miejsca - bylibysmy wdzięczni.
W cały projekt zaangażowany jest już jeden z naszych j-elitarnych fotografów Tom-as, który zgodził się udostępnic część swoich zdjęć do kalendarza. Dla niewtajemniczonych przesyłam link do portfolio Tom-as'a.
W tym roku dochód ze sprzedaży kalendarzy, które będziemy rozprowadzać wsród naszych rodzin, przyjaciół i znajomych chcielibyśmy przeznaczyć na organizację Europejskiego Spotkania Młodzieży z Nieswoistymi Zapaleniami Jelita, które w przyszłym roku będzie organizowane w Krakowie.
Ale jeżeli ten pomysł się powiedzie to w kolejnych latach będziemy wznawiać druk kalendarza z innymi zdjęciami z przeznaczeniem dochodu ze sprzedaży na inne cele.
[center]Do aparatów i dysków twardych czekamy na zdjęcia