Strona 5 z 28

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 11 wrz 2013, 16:10
autor: kalka_96
ryba :w00t:

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 11 wrz 2013, 16:23
autor: Natuśka
Ogórkowa.... :( Czyli niet :nie:
I naleśniki, ale tylko je smażyłam :p

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 11 wrz 2013, 17:01
autor: Naobie
zupa pomidorowa i kopytka :)

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 12 wrz 2013, 13:41
autor: emalkadream
Dziś dzięki babci która obdarowała chorą wnuczkę kawałkiem cielęciny :wink: , będzie rzeczona cielęcina duszona z pieczarkami i marchewką z kluskami kładzionymi .... mmm już mi ślinka cieknie :roll:

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 01 paź 2013, 21:15
autor: Mala_Mi
longer z KFC... 2 whoppery z burger king :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 04 paź 2013, 14:37
autor: Piciu
Pomidorówka , na porządnie nagotowanym wywarze plus makaron rurki.Nie szczędziłem majeranku, zupa bez tej przyprawy to nie zupa :wink:

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 05 paź 2013, 12:41
autor: Natuśka
Niszka pisze:U mnie tuńczyk z warzywami - więc nie jest źle
U mnie nutridrink i też nie jest źle :razz:

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 05 paź 2013, 13:26
autor: Mimi2
naleśniki z dżemem

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 05 paź 2013, 13:49
autor: noodle
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, pomidorami, czosnkiem i cebulką. Ale na samą myśl mam mdłości :cry:

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 05 paź 2013, 14:56
autor: kalka_96
zupa selerowa i kopytka

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 07 paź 2013, 15:37
autor: Chudziakowa
a u mnie dziś ogórkowa :razz:

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 08 paź 2013, 10:31
autor: CAMPARI34
faszerowane kieszonki schabowe
http://www.przepisy.pl/przepis/kieszonk ... e/przepisy

oczywiście bez sosu z torebki zrobię swój :roll:

Re: Co dziś na obiad v.2.

: 08 paź 2013, 14:20
autor: aguusia88
Ja mam dzisiaj pomidorowke z ryzem, piers z kurczaka gotowana i surowka z marchwi i jablka :razz:

Ryż z musem jabłkowym

: 09 paź 2013, 08:44
autor: cupapa
4 duże jabłka
torebka ryżu
łyżka cynamonu

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małe kawałki. Wrzucamy do garnka i gotujemy. Jeśli zaczną się przypalać dodajemy trochę wody – ale niezbyt dużo, ponieważ jabłka po pewnym czasie puszczą sok. Gotujemy aż jabłka przybiorą konsystencję musu. Dodajemy cynamon, mieszamy. Ryż gotujemy, dodajemy mus i gotowe.

Zapiekanka!

: 09 paź 2013, 13:58
autor: Oden
Dzisiaj mam w planie zrobić moje pierwsze zapiekanki. Zapiekanki będą na cieście własnej roboty [oby nie wyszedł zakalec..] z dużą ilością podsmażonej cebuli, boczku oraz kiełbasy. Wszystko pokryte dużą grubością sera. Na 15 minut i powinno być gotowe!