Biorę LDN od ponad miesiąca. Zaczynałem dawką 4,5mg - efekt bezssenność, zmniejszyłem do 3,5 mg, udało się zasnąć. Jeżeli chodzi o efekty, działanie, na razie ich znacząco nie odczuwam. Może by było gorzej jakbym nie brał. Według mojej oceny ścisła dieta eliminacyjna (mix gersona, raw foods + półpłynnej (papkowatej) diety bezmlecznej i bezglutenowej) dała w ciągu miesiąca w porównaniu do LDN mega dobre rezultaty. Na razie nie oceniam bo zróżnicowałem dietę do niemal wszystkiego i może dlatego nie ma super efektów a jakbym nie brał w tym przypadku LDN to by była masakra. Z tego co zdążyłem doczytać niektórzy po miesiącu niektórzy po 3 a niektórzy po pół roku zaczynają odczuwać pozytywne skutki. Może u mnie po pół roku.... będę zdrów jak ryba

Aha i co zauważyłem po zjedzeniu czegoś co ma dużo soli wysyp aft w jamie ustnej, tu znowu na plus gersona gdzie sól zabroniona. Od początku wiosny/lata (o ile nadejdzie) wrócę do mixa raw foods + gerson + papkowate typu Minima Sinlac + suplementy +LDN i zobaczę efekty.
No nic uczę się dalej co szkodzi a co nie. LDN kontynuuje z nadzieją na +, mam zapasy na ponad rok. Adepend rozpuszczam w wodzie przeznaczonej do rozrabiania leków (25mg tabletki w stosunku do 25ml wody, do strzykawki naciągam 3,5ml, mieszam z niwielką ilością wody przed snem i wypijam), wodę można kupić na receptę w aptece, a w niektórych nawet bez recepty.