Solarium i opalanie
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- podblond
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Solarium i opalanie
Kiedyś, pewien pan, który namiętnie odradzał mi Remicade, za jeden z argumentów uważał fakt, że grupie dzieci na tymże leku pokazały się bardzo duże plamy na skórze. Jako przyczynę podawał zbyt długie przebywanie na słońcu. Dzieci były u dermatologów i nie udało się ustalić co to za zmiany skórne. Nie mieli pomysłu jak je usunąć.
Ja od słońca mocno stroniłam i żadnych problemów nie miałam. Na solarium nie byłam i nie zamierzam pójść - głównie z obawy przed skutkami.
Ja od słońca mocno stroniłam i żadnych problemów nie miałam. Na solarium nie byłam i nie zamierzam pójść - głównie z obawy przed skutkami.
Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło...
- HONIA
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
dziękuję wszystkim za pomoc-pozdrawiam!
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
Czesc,
Od trzech tygodni biore Salofalk (oprocz tego Debretin, Hemofer, Enterol) i mam problemy ze skórą - wystawiłam ja na słońce, na jakies 20 minut - i wyszła mi straszna wysypka (dekolt, i przedramiona)....zaznaczam, ze latwo sie opalam, mam ciemna karnacje....i nigdy nie reagowalam tak alergicznie na slonce.
Wyczytałam w postach powyzej ze przy Imuranie nie powinno sie opalac....a jak to jest z Salofalkiem?
W ulotce nic nie znalazlam.
BEde wdzieczna za Wasza pomoc,
Pozdrawiam ciepło,
Od trzech tygodni biore Salofalk (oprocz tego Debretin, Hemofer, Enterol) i mam problemy ze skórą - wystawiłam ja na słońce, na jakies 20 minut - i wyszła mi straszna wysypka (dekolt, i przedramiona)....zaznaczam, ze latwo sie opalam, mam ciemna karnacje....i nigdy nie reagowalam tak alergicznie na slonce.
Wyczytałam w postach powyzej ze przy Imuranie nie powinno sie opalac....a jak to jest z Salofalkiem?
W ulotce nic nie znalazlam.
BEde wdzieczna za Wasza pomoc,
Pozdrawiam ciepło,
sylviiia
46kg/160cm;salofalk+duspatalin+lactoral+sorbifer durules + kwas foliowy + witamina C + magnez
46kg/160cm;salofalk+duspatalin+lactoral+sorbifer durules + kwas foliowy + witamina C + magnez
-
- Debiutant ✽
Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz.
Troche mnie to martwi - uwielbiam slonce - wyglada na to, ze musze zrezygnowac ze wszystkiego co lubie - jedzenia i jeszce opalania......
:(:(
A nie wiesz przypadkiem czy Asamax rowniez moze powodowac wysypke "posłoneczną"? Sklad ma chyba podobny do Salofalku...
Bede wdzieczna za omoc,
Pozdrawiam,
Troche mnie to martwi - uwielbiam slonce - wyglada na to, ze musze zrezygnowac ze wszystkiego co lubie - jedzenia i jeszce opalania......

A nie wiesz przypadkiem czy Asamax rowniez moze powodowac wysypke "posłoneczną"? Sklad ma chyba podobny do Salofalku...
Bede wdzieczna za omoc,
Pozdrawiam,
sylviiia
-
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- miasto: bytom
a jak sprawa stoi z tabletkami sulfasalazin en? czy dzieje się coś złego ?
Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
-
- Doświadczony ❃
- miasto: bytom
Żabusia, dziękuję
. Ja tak na wszelki wypadek pytam. Opalać to Ja się i tak nie lubię bo słońce chyba Mnie nie kocha 

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
to znaczy że z mesalazyną opalania niet?
Rise. Life is in motion. I'm stuck in line.
Rise. You can't be neutral on a moving train.
One day the symptoms fade. Think I'll throw these pills away.
And if hope could grow from dirt like me. It can be done.
Won't let the light escape from me.
Won't let the darkness swallow me.
So long.
http://www.youtube.com/watch?v=UN-MwovMrbI
And if hope could grow from dirt like me. It can be done.
Won't let the light escape from me.
Won't let the darkness swallow me.
So long.
http://www.youtube.com/watch?v=UN-MwovMrbI
- Choroba: nie ustalono
- województwo: dolnośląskie
Na mnie i na moje lekarstwa źle słonko nie wpływa, a także solarium; jest wszystko w porządku, a dobrze, bo uwielbiam opalanko
dziś zasnęłam na kocyku i mnie trochę podczerwieniło...

- leila
- Doświadczony ❃
- województwo: zachodniopomorskie
słonce dobrze działa na relaks i odprezenie ,a w solarium nigdy nie byłam.za mała ta kapsuła co zamykaja 

- barney
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
http://www.rynekzdrowia.pl/Onkologia/Bu ... 193,1.html Znalazłem krótki artykuł o zakazie opalania w solariach, dla nieletnich.Na razie taki zakaz obowiązuje w Niemczech,ale być może takie prawo mogłoby obowiązywać również u nas?Moim zdaniem jest to dobry przykład dla nas,płynący z krajów UE.leila pisze:słonce dobrze działa na relaks i odprezenie ,a w solarium nigdy nie byłam.za mała ta kapsuła co zamykaja

- Iuppiter
- Debiutant ✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Dziewczyny dajcie sobie luz z opalaniem, mam w tej chwili 33 lata opalałam się na umur mając dwadzieścia pare..... teraz niestety odczuwam tego skutki, mam wiecej zmarszczek niż moje koleżanki nie korzystające tak często z solarium i uroków słoneczka 

-
- Znawca ❃❃
- województwo: wielkopolskie
Ja rzadko,raz na miesiąc na dwa , ide na solarium, ale to ze względu na plecy,jakieś świństwa mi wyskakują ( przypuszczam ,że przez na leki),zaczynam to wyciskać,a efekt jeszcze gorszy z tego wychodzi ,bo zaczyna się w tym miejscu babrać. Chociaż ostatnio coraz mniej mam z tym problemów i myślę, że wystarczy tylko umiarkowany pobyt na słońcu, oby tylko było i nie padało 

- Miła
- Początkujący ✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
A tak konkretnie: czy ktoś z was korzystał z solarium zażywając Encorton? Niedługo Sylwester i chciałabym nabrać trochę kolorków, ale nie wiem czy to w moim przypadku bezpieczne?
"Dobrze widzi się tylko sercem.
Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu."
Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę
Najważniejsze jest niewidzialne dla oczu."
Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę
-
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
ja byłam ale mnie wysypało takimi krosteczkami na ramionach i dekolcie , przez to nie polecam ,
A mam pytanie, odnośnie mojej koleżanki, bo ma stomię, a chce iść do solarium. Próbował ktoś z was? Nie odklei sie worek od ciepła, no nie?
btw nie chce iść do solarium, żeby nie było xD
btw nie chce iść do solarium, żeby nie było xD