Ja znam trochę inną wersję tego wierszyka, ale nie powiem jaką, bo ... się wstydzęobyty.z.cu pisze:..pada sobie deszczyk, pada sobie równo,
raz spadnie na ziemię,
a raz mnie pokryje równo ...

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Ja znam trochę inną wersję tego wierszyka, ale nie powiem jaką, bo ... się wstydzęobyty.z.cu pisze:..pada sobie deszczyk, pada sobie równo,
raz spadnie na ziemię,
a raz mnie pokryje równo ...
Czasem to jakbym własnego męża słyszałaLuki36 pisze:Nie wiem o jakim wejściu piszesz. Ale niezależnie o którym - nie
We dwoje będziecie dziergaćeliszka pisze:To jeśli moja będzie w tym roku wełniana, to mam sobie majcioch wełniane kupić, czy wydziergać na drutach?
e...tę Twoją wersję znają wszyscyeliszka pisze:Ja znam trochę inną wersję tego wierszyka, ale nie powiem jaką, bo ... się wstydzę
no to gratulacje..Noelia pisze:Moja w tym roku była gliniana, hmm...?
Koronkowa dopiero za 4 lata
Dziękiobyty.z.cu pisze:no to gratulacje..
Moi rodzice i teściowie też ponad 30 lat po ślubach - fajnie się świętuje takie roczniceobyty.z.cu pisze:życzę Wam abyście w zgodzie doczekali takich rocznic jak u mnie będzie w Sylwestra, ale ja to z innej epoki jeszcze jestem . Pewnie i jakiś medal mi za kilka lat dadzą
Czyli dobrze kojarzyłamS_Gosia pisze:A ja mam dziś Urodziny
Obyty, ale fajne palemki, dzięki za inspirację - córce zrobię dzisiaj coś takiegoobyty.z.cu pisze:No i wakacji pełnych wrażeń
A tak odnośnie Leszna to w piątek będę przyjeżdżać przez Twoje miastoobyty.z.cu pisze:neutralnie, ...czyli coś pozytywnego i coś dołującego to wyjdzie średnioneutralnie
![]()
no to pozytyw dzisiaj : właśnie ukończono układac chodnik na mojej ulicy
no bo to przelotówka wschód - zachód dla Tirów..a Wasza trasa to najkrótszy skrót dla osobówek. Jeszcze półtora roku i będzie obwodnica Leszna "5", więc w ogóle Leszno pozostanie z boku .S_Gosia pisze:trasą z Głogowa do Poznania, tyle, że na pierwszym dużym skrzyżowaniu zamiast jechać prosto na obwodnicę, my skręcamy w lewo do centrum i wtedy szybko mijamy Leszno
A w niedzielę powrót
Kiedyś pojechaliśmy obwodnicą wg znaków tak na próbę i jechaliśmy jechaliśmy.... i końca Leszna nie było widać
tak, ale my jedziemy z Głogowa, to i tak przez Leszno przejedziemyobyty.z.cu pisze:Jeszcze półtora roku i będzie obwodnica Leszna "5"
jeśli będziemy jechać przez Rawicz to wtedy tak, ale dojazd z Lubina do Rawicza jest nie bardzo, czyli....obyty.z.cu pisze:A na tym skrzyżowaniu uważaj, bo to w piątek miejsce stłuczek i wjeżdania na czerwonym.
o dzięki - ale ja jadę jako pasażerobyty.z.cu pisze:A na tym skrzyżowaniu uważaj, bo to w piątek miejsce stłuczek i wjeżdania na czerwonym.
ano właśnie nie. Przed Lesznem , w Strzyżewicach wjedziesz na obwodnice, czyli "5" , po prawej będzie Leszno i dalej na Poznań. Albo na lewo na Wrocław też poza miastem.S_Gosia pisze:tak, ale my jedziemy z Głogowa, to i tak przez Leszno przejedziemy
można i przez Górę, przez nowy most na Odrze, ale tam też jest kawałek wąskiej drogi przed samym mostem, taka powiatowa. Za to droga pusta. .S_Gosia pisze:jeśli będziemy jechać przez Rawicz to wtedy tak, ale dojazd z Lubina do Rawicza jest nie bardzo, czyli....