Wredny ginekolog
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Wredny ginekolog
Mój ginekolog powiedział, żebym więcej dzieci nie miała, bo różnie może być. Może kruszynka po mnie odziedziczyć CU, znowu mogę nie donosić, poronić a z lekami to nie tak pewne, bo niby sulfa, czy mesa są bezpieczne, ale tego nikt nie wie na pewno i po co potem problemy. Jego słowa "lepiej sobie darować". Niby wiem, że bzdury gadał, ale mnie to bardzo ugryzło. Za parę lat chcielibyśmy powiększyć rodzinę, a tu taki tekst.
Pocieszcie, proszę.

Leki: Sulfasalazyna 2/2/2 Effectin 0/0/1 Depakina 1/0/1 + Kwas foliowy
Stan: Remisja kliniczna i endoskopowa
Nie jestem leniwa, po prostu mam wadliwy system dystrybucji energii.
http://www.venganza.org/
- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Re: Wredny ginekolog
Dziękuję Żabusiu 
Pamiętam jaki koszmar przeszłam z Anią. Najpierw tygodnie na patologii ciąży, potem ciągły strach,igły w małym ciałku, inkubator. Potem szereg specjalistów(okulista, neurolog, gastrolog dziecięcy), przed każdą wizytą zaostrzenie mojej choroby. A tu słyszę, że następnym razem może być tak samo albo gorzej "bo z taką chorobą lepiej dzieci nie mieć"
W sumie powinnam go olać, ale ciągle się tym przejmuję.

Pamiętam jaki koszmar przeszłam z Anią. Najpierw tygodnie na patologii ciąży, potem ciągły strach,igły w małym ciałku, inkubator. Potem szereg specjalistów(okulista, neurolog, gastrolog dziecięcy), przed każdą wizytą zaostrzenie mojej choroby. A tu słyszę, że następnym razem może być tak samo albo gorzej "bo z taką chorobą lepiej dzieci nie mieć"

-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
No i go olej
zobacz ile na forum jest kobitek chorych mających dzieci, ja jeszcze nie mam, ale będę mieć jak przyjdzie pora, czyli jak odstawię Imuran i będę w dobrym stanie
tak jak pisze Żabusia za kilka lat może być u Ciebie bardzo różnie, będziesz w dobrym stanie i zrobicie se dzidziuśka
poza tym nawrót CU w ciąży jest rzadszy niż nawrót CD, gdzieś tak czytałam...

zobacz ile na forum jest kobitek chorych mających dzieci, ja jeszcze nie mam, ale będę mieć jak przyjdzie pora, czyli jak odstawię Imuran i będę w dobrym stanie

co to za lekarz co tak straszy pacjenta w taki sposób, zawsze istnieje jakieś ryzyko, zdrowi rodzice mają chore dzieci i to na gorsze choroby niż nasze, więc co, wszyscy powinni bać się mieć potomstwo bo zawsze jest jakieś ryzykopanna-m pisze:"bo z taką chorobą lepiej dzieci nie mieć"

tak jak pisze Żabusia za kilka lat może być u Ciebie bardzo różnie, będziesz w dobrym stanie i zrobicie se dzidziuśka

poza tym nawrót CU w ciąży jest rzadszy niż nawrót CD, gdzieś tak czytałam...
- Joanna505
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
Strasznie ciemnotą pojechał...
Najlepiej to nic nie róbmy, nie wychodźmy z domu, nic nie jedzmy, nie oddychajmy... wszystko jest szkodliwe...
Medycyna jest po to, żeby podnosić jakość życia pacjenta, a nie ją zmniejszać...
Życzę, żeby Rodzinka się powiększyła, i żeby wszystko było dobrze. Masz na to ogromne szanse...
Najlepiej to nic nie róbmy, nie wychodźmy z domu, nic nie jedzmy, nie oddychajmy... wszystko jest szkodliwe...
Medycyna jest po to, żeby podnosić jakość życia pacjenta, a nie ją zmniejszać...
Życzę, żeby Rodzinka się powiększyła, i żeby wszystko było dobrze. Masz na to ogromne szanse...

Joanna
Witam Cię
Witam Cię
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
pocieszamy
ale tak naprawde wszysdtko zalezy od Ciebie. widzialam juz kobiety ktore z powodu swojej choroby decydowaly sie adoptowac dzieci.
nie jest powiedziane ze dziecko odziedziczy po Tobie CU,bo jest to choroba recesywna i czesto ujawnia sie w nastepnym pokoleniu.
ale ja mysle ze jesli chcesz miec nastepne dzieci to nic nie stoi na przeszkodzie.
lekarza nie sluchaj. on ma ci obiektywnie doradzic. czego nei zrobil niestety

nie jest powiedziane ze dziecko odziedziczy po Tobie CU,bo jest to choroba recesywna i czesto ujawnia sie w nastepnym pokoleniu.
ale ja mysle ze jesli chcesz miec nastepne dzieci to nic nie stoi na przeszkodzie.
lekarza nie sluchaj. on ma ci obiektywnie doradzic. czego nei zrobil niestety
- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Dzięki za wypowiedzi, podniosy mnie na duchu
a lekarza zmieniłam
Najwyraźniej nie zna się na swojej robocie. Zobaczymy, pewnie jeszcze z 2 lata miną zanim się zdecydujemy, ale na pewno będę chciała powiększyć rodzinę. U mojega męża nigdy w rodzinie nikt na żołądek i jelita nie chorował, więc powinno być ok. Może niedługo wymyślą skuteczne leczenie...

- lady-d
- Debiutant ✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
panno-m, w mojej rodzinie są dwie córki: ja i moja siostra. Gdyby moi rodzice patrzyli w ten sposób, jak "radzi" ginekolog żadnej z nas by nie było. Moja mama jest obciążona rakiem i cukrzycą....o łuszczycy nie wspominając...poza tym cierpi na stwardnienie rozsiane...mój tata ma problemy z kręgosłupem, nadciśnienie i ma wrażliwe nerki, które po cięższej grypie często dają się we znaki...ostatnio jako zapalenie. Nikt w mojej rodzinie nie cierpi na CU... a ja tak. Poza tymw szyscy 3: rodzice i siostra mają nadcisnienie, a ja nie
Dobrze, że lekarza zmieniłaś!

Dobrze, że lekarza zmieniłaś!
"...Yeah you bleed just to know your alive..."
--------------------------------------------------
planowana kolonoskopia 16 września 2008 szpital MSWiA Olsztyn
--------------------------------------------------
planowana kolonoskopia 16 września 2008 szpital MSWiA Olsztyn
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Pierdoły jakieś gada ten ginekolog:/
Rise. Life is in motion. I'm stuck in line.
Rise. You can't be neutral on a moving train.
One day the symptoms fade. Think I'll throw these pills away.
And if hope could grow from dirt like me. It can be done.
Won't let the light escape from me.
Won't let the darkness swallow me.
So long.
http://www.youtube.com/watch?v=UN-MwovMrbI
And if hope could grow from dirt like me. It can be done.
Won't let the light escape from me.
Won't let the darkness swallow me.
So long.
http://www.youtube.com/watch?v=UN-MwovMrbI
- Choroba: nie ustalono
Podłączam się do wypowiedzi lady-d. Trzebaby studiować wszelkie przypadłości rodzinne i dopiero się decydować lub nie na dziecko. A dziedziczenie cukrzycy i nadciśnienia i innych tego typu chorób... Przecież z tym także czasem ciężko żyć.
"a nadzieja budzi się i zasypia..."
- makika83
- Początkujący ✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
u mnie z kolei nie ginekolog, który sam wierzy w medycynę i jej postęp, ale gastroelnterolog powiedział, że z dziećmi to cięzko - lepiej poczekać (ale ile?!?!?), bo teraz będzie ciężko... tyle że ja już odczuwam bardzo silny instynkt macierzyński i uparłam się, że zajdę... bo każdy dostaje jakąś ułomność od życia, która różnie się ujawnia i w różnym czasie - dziecko może urodzić się kalekie, niedorozwinięte umysłowo, może też umrzeć na bezdech... gdyby słuchać takich złotych myśli i wszystkie brać sobie do serca, to tak jak napisała Joanna 505 - może najlepiej położyć się na ziemi i czekać na śmierć.
ja ryzykuję i od paru dni kochamy się z mężem bez zabezpieczenia w nadziei, że uda się szybko mnie zapłodnić
trzymaj się!
ja ryzykuję i od paru dni kochamy się z mężem bez zabezpieczenia w nadziei, że uda się szybko mnie zapłodnić

trzymaj się!
dla każdego życie ma co innego
Asamax 3x 1000mg
Asamax 3x 1000mg
- paubom
- Początkujący ✽✽
Z tego co czytałam gdzieś na forum, pani prof. z AM w Gdańsku (Wypych - nie pamiętam), sugerowała zachodzenie w ciaże w remisji. Czyli wedle mnie czekać do remisji, kiwedy jelita w miarę uspokojone będą.makika83 pisze:że z dziećmi to cięzko - lepiej poczekać (ale ile?!?!?),
- makika83
- Początkujący ✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
paubom - ale ja jestem w remisji! właśnie o to chodzi! sama sobie nie fundowałabym dzieciaka w okresie zaostrzenia, bo niepotrzebny mi dodatkowy stres czy (a raczej co?) może stać się dziecku przy przyjmowaniu leków branych w zaostrzeniu, nie mówiąc już o wpływie stricte na mój organizm
dla każdego życie ma co innego
Asamax 3x 1000mg
Asamax 3x 1000mg
- paubom
- Początkujący ✽✽
Może wg twojego gastrologa twoja remisja trwa jeszcze zbyt krótko... no nie wiem w takim razie...