Ja polecam : "Lot nad kuku3czym gniazdem" Ken Kesey arcydzie3o - podobno inne jego powie?ci te? s? dobre - nie czyta3em
"Medicus" Gordon Noah ?wietny autor, napisa3 równie? "Lekarze","Medicus z Saragossy","Rabin","Spadkobierczyni Medicusa","Szaman"oraz"Diament z z Jerozolimy" bardzo lekko sie czyta od samego pocz?tku
"Ulica marzycieli" Wilson Robert McLiam polecam szczególnie facetom , chocia? pani? te? powinno sie spodobaa - niez3y ubaw chocia? wszystko obraca sie wokó3 konfliktu w Irlandii Pó3nocnej
"K-PAX" Brewer Gene je?eli jeszcze nie widzieli?cie filmu to go nie ogl?dajcie tylko najpierw przeczytajcie ksi??ke. Po obejrzeniu filmie ksi??ka du?o traci, a to dopiero preludium przed 2 cze?ci? "Na promieniu ?wiat3a" jest te? cz.3 , ale nie doczeka3a sie polskiej publikacji; ksi??ki ?wietnie obrazuj? schizofrenie
"Trzej towarzysze", "Luk Triumfalny", "Czas ?ycia i czas ?mierci", "Na zachodzie bez zmian" Erich Maria Remarque - klasyka ?wietna na zimowe wieczory szczególnie dla takich cyników jak ja
Nie moge zapomniea o mistrzu rosyjskiego pióra Fiodor Dostojewski

"Wspomnienia z domu umar3ych", "Zbrodnia i kara", ":cenzura:", "Gracz", "Potulna"... reszte z pewno?ci? przeczytam
"My, dzieci z Dworca Zoo" F. Christiane autobiografia 12 letniej narkomanki; wstrz?saj?ce...
Mistrz fantastyki John Ronald Reuel Tolkien

"Hobbit, czyli tam i z powrotem", "Dwie wie?e" .... zostawiam bez komentarza, chocia? fanatycy Tolkiena mog? sie obrazia, ?e wymieniam tylko jego najbardziej obecnie komercyjne dzie3a, choa najlepsze
reszte ?wietnych tytu3ów tych bardziej godnych, ale i mniej godnych

niech przedstawi? inne mole ksi??kowe

Jesteśmy tym czym jesteśmy, zły los, a może zły czas osłabił w sercu ogień(...) lecz wzmocnił naszą wolę,teraz dobrze wiem, że trzeba szukać, szukać(...) bez wzgledu na to co znajdziemy i walczyć?!!!
gg 4002064