Może zna ktoś jakieś sprawdzone przepisy na konkretne dania przy takiej diecie?

Mam na myśli śniadania, obiady, podwieczorki, desery, kolacje - ogólnie wszystko

Znam ogólne założenia - jakie produkty są zalecane, jakie dozwolone w niewielkich ilościach, a jakie przeciwwskazane.
Ale bardzo przydałyby mi się jakieś nowe, fajne pomysły kulinarne, żeby możliwie jak najbardziej urozmaicić to żywienie - żeby się nie znudziło po prostu.
Na pewno jest mnóstwo dań i przepisów, których nie znam i na które bym nie wpadła

Przykładowy obiad męża w zaostrzeniu:
Indyk w drobną kostkę + sól, Vegeta Natur, natka pietruszki, majeranek itp. łagodne przyprawy - to gotuję w niewielkiej ilości wody (tylko tyle żeby przykryć mięso) - wodę również delikatnie doprawiam.
A potem wrzucam do tego biały sypki ryż (luzem) i gotuję pod przykryciem, aż ryż wchłonie całą wodę (ewentualnie dolewam oczywiście).
Na koniec dodaję warzywa - mężowi nie szkodzi np. gotowana marchewka, dynia, przecier pomidorowy (passata).
Śniadanie to np. kasza manna na mleku migdałowym z gotowanym jabłkiem, bananami i cynamonem.
A kolacja - np. jajecznica na parze + jasne żytnie pieczywo z masłem.
Jakieś wskazówki, porady - ktoś, coś?
