CU a czosnek

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
revers

Re: CU a czosnek

Post autor: revers » 24 paź 2013, 23:55

Mam znakomitą propozycję dla lubiących smak czosnku, bez ubocznego działania olejków eterycznych itp. Przepis powala uchronić się od infekcji przez najbliższe pół roku, i na pewno nikomu nie zaszkodzi bo to przepis dla dzieci uodpornionych na antybiotyki.
Co potrzebujemy.
Dwie główki czosnku, tylko małe ząbki oby nie Chiński mutant.
Łyżka miodu - naturalnego, może być skrystalizowany.
50 g wódki żytniej, może być 25 g spirytusu + 25 g wody przegotowanej.
Czosnek obieramy, i przeciskamy przez praskę do małego szklanego naczynia.
Dodajemy łyżkę miodu i dokładnie ugniatamy by jak najdokładniej wycisnąć czosnek.
Dodajemy alkohol, mieszamy do uzyskania płynnej konsystencji.
Uzyskany macerat przelewamy do małego słoiczka z zakrętką i odstawiamy na dwa tygodnie do lodówki. Po dwóch tygodniach odciskamy całość przez gazę, płyn zlewamy do małej buteleczki, grubszą frakcję wyrzucamy. Profilaktykę zaczynamy od jednej kropli na płaską łyżeczkę cukru, zwiększając codziennie o kroplę. Po dwóch tygodniach i dojściu do 14 kropel codziennie odejmujemy jedną kroplę. Kuracje można stosować raz na pół roku.
Przepis do znalezienia w sieci, nie zawiera chemii i co najważniejsze skuteczny na poprawę odporności i obniżenie ciśnienia.

JaceK KA
Debiutant ✽
Posty: 37
Rejestracja: 16 wrz 2013, 20:51
Choroba: CU
województwo: lubuskie
Lokalizacja: Świebodzin
Kontakt:

Re: CU a czosnek

Post autor: JaceK KA » 01 lip 2014, 10:25

Ja codziennie łykam jeden ząbek czosnku:)
Od grudnia nie biorę leków, kuracja marchewka -> http://colitis.w.interia.pl/ :)

http://uglywriter.blog.pl/

erole
Debiutant ✽
Posty: 1
Rejestracja: 01 maja 2018, 14:35
Choroba: nie ustalono
województwo: dolnośląskie

Re: CU a czosnek

Post autor: erole » 01 maja 2018, 15:00

Czosnek to świetne warzywo, ale może działać drażniąco na przewód pokarmowy, dlatego zawsze lepiej zapytać lekarza. Ale jeżeli ktoś naprawdę lubi czosnek, to może warto spróbować jego łagodniejszej wersji? Dostępny jest fermentowany czosnek albo czarny, który jest zupełnie łagodny, a zachowuje swoje właściwości. Polecam sprawdzić tutaj: sklep www

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warzywa i Owoce”