zaostrzenie/dieta po opercyna, co jesc?
: 14 gru 2012, 15:18
Witam
Od 10 lat choruje na crohna, jestem swiezo po usunieciu 3 ropni, wczesniej powiem szczerze nie trymalem diety i za bardzo nie interesowalem sie swoja choroba, po tym co przeszedlem trzeba to zmienic
a wiec ogolne zasady zywienia znam tzn rzeczy lekko strawne nie tluste bez surowych owocow i warzyw bla bla bla dodatkowo mam przewezenie jelita cienkiego wiec produkty bogate w blonnik rowniez odpadaja ogolnie rzecz biorac dieta lekkostrawna-ubogoresztkowa, moj problem polega na tym ze nie wiem co moge sobie smacznego przygotowac? mam juz dosc gotowanego fileta z ziemniakami/ryzem no ilez mozna? xD pytalem pielegniarki pred wyjsciem ze szpitala o jakies ciekawe przepisy to polecila mi pieczone ziemniaki w piekarniku na dniach bede to musial wyprobowac, co wy jecie w okresie zaostrzenia? jakich przypraw uzywacie to dodania smaku potrawom? chcialbym aby temat dotyczyl tylko dan ktore mozna smacznie zjesc w okresie zaostrzenia, mozecie tez pisac jakies przekaski jak np biszkopty? nadaja sie do jedzenia w czasie zaostrzenia? jesli tak to jakie? podajcie konkretnego producenta 
Od 10 lat choruje na crohna, jestem swiezo po usunieciu 3 ropni, wczesniej powiem szczerze nie trymalem diety i za bardzo nie interesowalem sie swoja choroba, po tym co przeszedlem trzeba to zmienic

