Imuran
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
Re: Imuran
niewiem czemu, ale ja unikam "mocnego" slonca.
Wiem ze mi szkodzi, a biore AZA.
Wiem ze mi szkodzi, a biore AZA.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
- Słonko
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Nie wiem już. Unikam słońca, ponieważ tak napisaliście na forum, ale ani ulotka, ani lekarz nie uważają, że jest to konieczne. Smaruję się kremem z filtrem 50, żeby nie mieć potem wyrzutów sumienia.
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Ja raczej nie rozkladam sie na zbyt dlugie dzialanie slonca.Ale jak bylem na wczasach to poprostu smarowalem sie kremami z mocnymi filtrami i nie myslalem nawet przez chwile,ze moze mi cos zaszkodzic.Korzystalem w pelni z pogody i urokow Jeziora Solinskiego 

- black65
- Początkujący ✽✽
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Witam od około dwóch tygodni biorę imuran 50 mg. jeden raz dziennie rano po śniadaniu i do tego około dwunastej 40 mg. encortonu.Dzisiaj zaczęły mnie boleć piszczele powyżej kostek czy to normalne? i do tego mam zawroty głowy.
[ Dodano: 22-09-2009 ]
Witam mam jeszcze jedno pytanie w jakiej porze najlepiej brać Imuran ? czy można go brać razem z Encortonem i Mezavantem ? i czy mogę wszystko naraz łyknąć ?
Biorę:
Mezavant xl 1200mg.4tab.rano po jedzeniu.
Prednisolone(encorton) 35mg(7tabletek).dziennie.
Imuran 100mg(2tabletki).dziennie.
Ensure Plus dwa razy dziennie.
Czytałem że Encorton to najlepiej brać rano całą zalecaną dawkę bo lepiej wtedy działa a jak jest z Imuranem ?
[ Dodano: 22-09-2009 ]
Witam mam jeszcze jedno pytanie w jakiej porze najlepiej brać Imuran ? czy można go brać razem z Encortonem i Mezavantem ? i czy mogę wszystko naraz łyknąć ?
Biorę:
Mezavant xl 1200mg.4tab.rano po jedzeniu.
Prednisolone(encorton) 35mg(7tabletek).dziennie.
Imuran 100mg(2tabletki).dziennie.
Ensure Plus dwa razy dziennie.
Czytałem że Encorton to najlepiej brać rano całą zalecaną dawkę bo lepiej wtedy działa a jak jest z Imuranem ?
Wiara Fundamentem Życia.
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Czy szczepicie sie przeciwko grypie biorac Imuran?
-
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: świętokrzyskie
Tak mój syn Adaś jest po X dawce Remicade i bierze Imuran w 2 dawkach łącznie 87,5 mg, od 2 lat szczepię go przeciwko Grypie. W ubiegłym roku zrobiłem sobie wycieczkę do Krakowa (w obie strony 400 km) w tym roku ponieważ szczepionka przeciwko Grypie jest szczepionką "zabitą" zaszczepiłem go u siebie w Ośrodku (taką samą szczepionką jak w ubiegłym roku w Krakowie)
Witam wszystkich i dziękuję za miłe przyjęcie na Forum.
Adam 18 lat, 63 kg, 176 cm, CD zdiagnozowane w 2005 roku Bierze Pentasa 1*2. Leczony w MSWiA kolejny rok z "Biologią".
Adam 18 lat, 63 kg, 176 cm, CD zdiagnozowane w 2005 roku Bierze Pentasa 1*2. Leczony w MSWiA kolejny rok z "Biologią".
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
A czy wszystkie szczepionki przeciwko grypie sa szczepionkami tzw "zabitymi" czy to musza byc specjalne szczepionki?
-
- Weteran ✿
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Dziekuje milym Paniom 

Jestem po wizycie u dr Baczewskiej. Od dzis przyjmuje Imuran, co oczywiscie delikatnie mnie stresuje. Dostalam tez dalszy zakaz schodzenia ze sterydow - 6 tygodni 

-
- Znawca ❃❃
Olimpijka, nie ma co się stresować ,może imuran właśnie spowoduje że zejdziesz ze sterydów - tak jak jest w moim przypadku , brałem encorton w dużych dawkach i zacząłem brać Azathioprine -150mg. Możliwe także, że dzięki imuranowi wejdziesz w remisje - czego Tobie bardzo życzę.
Piciu, na razie to sie zle czuje. Mam nadzieje, ze to przejdzie i nie bedzie sie nic dzialo, bo tego sie boje najbardziej.
- KrzysiekŻyrek
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Ja biorę Imuran i Encorton i jest ok
LEKI:\ pentaza 3x 2 po 0,5g, Immuran 75mg,, encorton 15mg
http://owczarekniemiecki.com/
Moja ulubiona gra na zabicie czasu: www.wildguns.pl gram na servie 9
http://owczarekniemiecki.com/
Moja ulubiona gra na zabicie czasu: www.wildguns.pl gram na servie 9
-
- Znawca ❃❃
Olimpijka - nie wiem jaką dawkę Imuranu bierzesz, ale oczywiście na początku jego brania musisz częściej badać krew aby nie nastąpiła leukopenia przez spadek leukocytów a także próby wątrobowe Alat, Aspat , lecz to chyba dr.Baczewska Tobie mówiła.
Piciu, oczywiscie, ze mi mowila. Ja boje sie skutkow ubocznych jesli chodzi o samopoczucie, a nie leukocyty. Jestem przewrazliwiona na punkcie wlosow i o nie sie boje - reszte zniose, bo puchnac chyba sie nie puchnie po tym rodzaju lekow.