Imuran
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Re: Imuran
A jak to będzie za mało jeszcze, to wejdź w dział Leki i wpisz na dole w wyszukiwarce Imuran i znajdziesz wiele wątków z nim związanych 

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
-
- Debiutant ✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Wiatam, no niestety Imuran nie jest lekiem dla mnie próbowałam 2 dni i nie dam rady dalej.
Niesamowite nudności,okropny ból głowy i uczucie wbijania szpilek w głowe ogólne samopoczucie do kitu.Ciekawe co powie mój lekarz a byłam pełna nadzieji na remisje.
Niesamowite nudności,okropny ból głowy i uczucie wbijania szpilek w głowe ogólne samopoczucie do kitu.Ciekawe co powie mój lekarz a byłam pełna nadzieji na remisje.
IKA
-
- Weteran ✿
- Kontakt:
na ulotce jest napisane, że na początku mogą być takie objawy, żeby ich uniknąć, należy brać lek po posiłku. Może po tygodniu czy dwóch organizm się "przyzwyczai" i nie będzie się tak buntowałIka pisze:Niesamowite nudności

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
- Kubanka
- Debiutant ✽
- województwo: mazowieckie
Azatioprynę biorę od sześciu miesięcy i wg wczorajszych badań krwi zarówno OB jak i CRP wreszcie, po ponad dwóch latach, są w normie
Czyli działa.
Poza nieznacznym przerzedzeniem kłaczków, skutków ubocznych nie odczułam póki co.
Iko, jeśli tylko Twój lekarz zaleci dalsze branie Imuranu, życzę aby nieprzyjemności szybko minęły.

Czyli działa.
Poza nieznacznym przerzedzeniem kłaczków, skutków ubocznych nie odczułam póki co.
Iko, jeśli tylko Twój lekarz zaleci dalsze branie Imuranu, życzę aby nieprzyjemności szybko minęły.
- ewkunia
- Doświadczony ❃
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: pomorskie
słuchajcie, pamiętam, że Ktoś napisał kiedyś na forum, że nie można się na imuranku przeziębić. dlaczego? wlaśnie lekko gorączkuje, gardlo, katar, itp. i coś się mi przypomniało
może źle 

Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more
ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.

- ewkunia
- Doświadczony ❃
Ok. Myślałam ,że nie łączyć z apapami i przeciwgorączkowymi, itp. Dzięki, "Ktosiu":)
Ewkunia; biorę: nic; brałam :Asamax Imuran, Pentasę, Metronizadol, Encorton, Salofalk, Jucolon, wlewki z hydrokortyzonem,..., and many more
ważę 60kg/169cm, mam notorycznie stany podgorączkowe;/ Moje jelita źle znoszą mesalazynę.

-
- Debiutant ✽
- województwo: śląskie
Życzę powodzenia u Karoliny. Ja biorę Imuran od 6 miesięcy narazie bez efektu . Ze skutków ubocznych wilczy apetyt, nonstop jestem głodny a co zatym idzie
wzrost wagi.

182,cm,90kg.2x 50mgImuran, 3x 1000mg , Asamax, 15mg kwasu foliowego, witamina cetebe
Będzie dobrze
Będzie dobrze
- ewkunia
- Doświadczony ❃
Wiecie co? ja połączyłam imuran z dietą i jest pieknie ( odpukać) . nie piję kawy i nie palę od ok 3-4tyg i naprawdę widzę, że jelita zachowują się inaczej. dalam sobie czas. imuran biorę ok 3mies. trzymajcie się:)

-
- Weteran ✿
- Kontakt:
a czy nie brałeś sterydów razem z Imuranem na początku? bo to one zwykle apetyt taki wywołują.Panczo pisze:Ze skutków ubocznych wilczy apetyt, nonstop jestem głodny a co zatym idziewzrost wagi.
- ewkunia
- Doświadczony ❃
a propos apetytu to mi imuran chyba obudzil mi nadmierne wydzialnie żólci ponownie plus nadkwasotę(zresztą mamy jesień,która sprzyja chorobom żołądkowym) i stąd muszę wcinać co 2h kanapkę 

-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
witam
Jestem tu nowa...w związku z tematem...mam pytanie dotyczące imuranu.Czy po nim sie chudnie?...czytałam ze branie imuranu w przypadku tocznia-ne wolno wychodzic na slonce i opalac sie..ja chcialam spytac jak sie to ma do innych chorob??ja choruje na twardzine ukladową i lekarz m nie zabrana sie opalac..mam problemy z krazeniem i jest m super cieplo jak jestem na sloncu...bralam endoxan i czulam sie w miare ok..a teraz po 2latach mam zaczac imuran..nieiwem jeszcze jake to beda dawki..ale jestem ciekawa jak to jest z tym sloncem i wogole..
prosze odpszcie mi jak wiecie
dzieki
Jestem tu nowa...w związku z tematem...mam pytanie dotyczące imuranu.Czy po nim sie chudnie?...czytałam ze branie imuranu w przypadku tocznia-ne wolno wychodzic na slonce i opalac sie..ja chcialam spytac jak sie to ma do innych chorob??ja choruje na twardzine ukladową i lekarz m nie zabrana sie opalac..mam problemy z krazeniem i jest m super cieplo jak jestem na sloncu...bralam endoxan i czulam sie w miare ok..a teraz po 2latach mam zaczac imuran..nieiwem jeszcze jake to beda dawki..ale jestem ciekawa jak to jest z tym sloncem i wogole..
prosze odpszcie mi jak wiecie
dzieki

-
- Weteran ✿
- Kontakt:
biorę już prawie 2 lata i nie ma takiego efektu niestetykruszyna pisze:Czy po nim sie chudnie?

z ulotki Imuranu:kruszyna pisze:imuran..nieiwem jeszcze jake to beda dawki..ale jestem ciekawa jak to jest z tym sloncem
U pacjentów otrzymujących leki immunosupresyjne, takie jak Imuran, istnieje większe ryzyko wystąpienia różnych rodzajów nowotworów, w tym nowotworów skóry. Podczas stosowania leku Imuran należy unikać zbytniego narażenia na promienie słoneczne - należy nosić odzież chroniącą przed słońcem i używać kosmetyków zawierających silne filtry anty-UV.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU u partnera
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Witam, mój mąż od ponad pół roku brał imuran, (CU od 10 lat i polipowatość jelita - tysiące polipów), stan jego się poprawił, problemy jedynie ze skórą, przyplątał się trądzik różowaty, wyniki na bieżąco trzeba było robić..... no ale w związku z tysiącem polipów za miesiąc udajemy sie do poznania na wycięcie jelita, stety, niestety.... Spotkaliśmy się z prof. Krokowiczem, który poinformował nas, iż ten super lek - nie leczy. A propo, poinformował nas nadto o chłoniaku, w związku z imuranem.... , no i wogóle lekami tego typu. Tak czy siak, my leki i tak musimy odstawić, no bo wiadomo, operacja, ech...
[ Dodano: 26-01-2009 ]
odnośnie mojego ostatniego postu, przyznam iż lekarka która prowadzi -prowadziła mojego męża - nawet nie wspomniała o wszystkich skutkach ubocznych leku
[ Dodano: 26-01-2009 ]
odnośnie mojego ostatniego postu, przyznam iż lekarka która prowadzi -prowadziła mojego męża - nawet nie wspomniała o wszystkich skutkach ubocznych leku
Małgorzatta
- Słonko
- Początkujący ✽✽
Na ulotce z azathiopryny nie ma czegoś takiego... a słyszałam, że to jest to samo?
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Polipowatości nie, a przy CU "kontroluje" objawy.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.