Życzenia dla Maturzystów
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Elaine
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
Re: Życzenia dla Maturzystów
Życzenia powodzenia i ode mnie przyjmijcie 

Azatiopryna 50mg, Salofalk 500mg 4x2, Bio-gaia, Colinox, Alfadiol, Vitrum osteo, Acidum folicum, Ascofer, Falvit,
- Baby
- Moderator
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: mazowieckie
Ja także zyczę Wszystkim połamania pióra. Z NZJ sobie radzicie to z maturą tym bardziej
POWODZENIA!!!

,,Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie." Gandhi
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
- Munia1989
- Początkujący ✽✽
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Ja również życzę powodzenia 

- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- województwo: małopolskie
- miasto: Kraków
- Kontakt:
Dobry wątek Misia! 
Powodzenia!

Powodzenia!

Na zawsze razem... 
Podpisano:Twój Crohn
Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza
+ Methypred 8 mg na jelita, Humira na stawy.
W planach : Realizacja punktu 2
1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową
2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

2. Normalne życie...

- Mala_Mi
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
Też życzę wszystkim powodzenia 

29 września 2012r. - pierwszy objaw
24 października 2012r. - diagnoza CU
30 listopada 2012r. - resekcja jelita grubego, wyłonienie ileostomii
17 grudnia 2012r. - reoperacja z powodu ropnia w miednicy mniejszej, usuwanie zrostów
29 kwietnia 2013r. - operacja z powodu niedrożności jelita cienkiego spowodowana licznymi zrostami
Co dalej nie wiem, ale mam dość
W przyszłości planowane wytworzenie j-poucha.
17 grudnia 2012r. - reoperacja z powodu ropnia w miednicy mniejszej, usuwanie zrostów
29 kwietnia 2013r. - operacja z powodu niedrożności jelita cienkiego spowodowana licznymi zrostami

- Orzelek
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- miasto: Częstochowa
Życzę szczęścia na egzaminach

25.11.2011 - ileostomia
01.12.2011 - kolostomia
21.11.2012 - usunięcie ileostomii
Bez leków
Remisja 
1 % z PITa wspomaga Jelita
Pozdrawiam

01.12.2011 - kolostomia
Bez leków

Pozdrawiam

Przydały się kciuki.
Pisałam temat z Przedwiośnia. Fajny temat dali.
Aczkolwiek podejrzanie łatwe to było
Jutro czeka mnie masakra na matmie
No i ja zdaje tylko podstawę: matmę, polski i rosyjski.
Za rok przystapię do dodatkowych i rozszerzeń
Pisałam temat z Przedwiośnia. Fajny temat dali.
Aczkolwiek podejrzanie łatwe to było

Jutro czeka mnie masakra na matmie

No i ja zdaje tylko podstawę: matmę, polski i rosyjski.
Za rok przystapię do dodatkowych i rozszerzeń

- Mala_Mi
- Aktywny ✽✽✽
to ja jutro mocniej trzymam kciuki, bo matma zawsze była dla mnie koszmarem, nie wiem z resztą po co z nią tak męczyli, skoro sobie spokojnie żyję nie umiejąc całek i innych bzdur 

29 września 2012r. - pierwszy objaw

- Baby
- Moderator
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: mazowieckie
Raysha, dasz radę, jesteś niezniszczalna
Jak bym mogła poszłabym za Ciebie z chęcią na egzamin z matmy - uwielbiałam ten przedmiot. Co to tematu jak ktoś potrafi to wszystko dla niego wydaje się podejrzenie proste więc na pewno będzie super!

,,Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie." Gandhi
- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- województwo: małopolskie
- miasto: Kraków
- Kontakt:
Raysha, brawo za rosyjski!
Szacun z mojej strony, bo się nie zdecydowałam

Szacun z mojej strony, bo się nie zdecydowałam

Na zawsze razem... 
+ Methypred 8 mg na jelita, Humira na stawy.
2. Normalne życie...

2. Normalne życie...

- Mala_Mi
- Aktywny ✽✽✽
shisho pisze:Mala_Mi pisze:nie wiem z resztą po co z nią tak męczyli, skoro sobie spokojnie żyję nie umiejąc całek i innych bzdur

Natuśka, no ja nie miałam angielskiego w LO, tylko rosyjski, więc nie miałam wyboru 
*nuci sobie piosenkę o czterech słoniach w ramach odstresowywania się*

*nuci sobie piosenkę o czterech słoniach w ramach odstresowywania się*
- Orzelek
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- miasto: Częstochowa
Ja trochę żałuję, że nie miałem styczności z ruskim w szkole. Bardzo klimatyczny język.
Nu pagadi zajec
Nu pagadi zajec

25.11.2011 - ileostomia
01.12.2011 - kolostomia
Bez leków
Remisja 
Pozdrawiam

01.12.2011 - kolostomia
Bez leków

Pozdrawiam

- Mala_Mi
- Aktywny ✽✽✽
Corleone, takim zadaniem NIE DA się zbadać inteligencji, bo jakąś wiedzę musisz mieć, podstawową bo podstawową ale zawsze jakąś. A taki człowiek jak wyjdzie np. z dżungli to on nie zna zasad, a może mieć IQ 180, tylko jak to kurde zbadać? Ponoć nie powstały miarodajne testy na inteligencje, te co robi MENSA też wymagają jakiejś elementarnej wiedzy.
A matura IMHO jest egzaminem bardzo sprawdzającym inteligencję + elementarną wiedzę.
Powiem na swoim przykładzie. Do matury z historii uczyłam się uwaga uwaga z książek z gimnazjum. Nic więcej. Znajomi czytali górnolotne książki np. Normana Daviesa "Boże igrzysko", ba, czytali po angielsku by "upiec dwie pieczenie na jednym ogniu". Gdy przyszłam na maturę i zobaczyłam CZEGO ONI SIĘ UCZĄ to się przeżegnałam i pomyślałam, że to już po mnie, bo ja 1/4 z tego nie wiem, a zdawałam na rozszerzeniu. Co więcej, z historii miałam ledwo dostateczny i babka kilka razy sugerowała mi, żebym zmieniła przedmiot, który zdaję, bo nie zdam, a jak już to żeby zmienić rozszerzenie na podstawę, ale ja się jej nie posłuchałam.
No i co... przyszła matura i nie było pytania wykraczającego poza te książki gimnazjalne, z których się uczyłam
W dodatku wypracowanie było "Scharakteryzuj przyczyny i skutki traktatu krakowskiego z 1525 r. dla Rzeczypospolitej w XVI - XVIII w.". Znajomi zastanawiali się co to w ogóle jest, niektórzy nawet nie powiązali tego z hołdem pruskim...
A jak niektórzy powiązali to przyczyny i skutki wzięli tylko z kilku lat przed i kilku lat po, a ja zaczęłam w ogóle od krucjat a przyczyny pociągnęłam aż do rozbiorów. Jak wyszłam z matury to wszyscy mówili o czym pisali, a ja nawet nie miałam pojęcia o niektórych wydarzeniach
Jak powiedziałam, co ja pisałam to się strasznie dziwili, że jak to w ogóle do rozbiorów? i jak to od krucjat?! no oszalałam... I zgadnijcie kto miał najlepszy wynik potem
Inny przykład będzie z angielskiego. Akurat byłam w klasie angielskiej i on raczej dla nikogo nie stanowił problemu zdam/nie zdam, tylko na ile procent. Oczywiście wszyscy opanowana gramatyka, pisanie rozprawek, wypracowań i innych takich przećwiczone 100 razy. A z rozprawki taki temat: "Coraz więcej młodych Polaków decyduje się wyjechać na Wyspy Brytyjskie w celu podjęcia studiów. Napisz rozprawkę przedstawiającą dobre i złe strony tego zjawiska. " i wiele osób dostawało za nią 0pkt (mimo że gramatycznie i stylistycznie była napisana poprawnie) bo nie doczytali tego "w celu podjęcia studiów" i pisali że Polacy wyjeżdżają do Wielkiej Brytanii do pracy - podawali dobre i złe skutki dla rządu, dla tych ludzi, ale wiele osób nie doczytało, że to o studia chodzi.
Także matura opiera się na wiedzy elementarnej, ale trzeba czytać ze zrozumieniem przy tym i myśleć logicznie
A matura IMHO jest egzaminem bardzo sprawdzającym inteligencję + elementarną wiedzę.
Powiem na swoim przykładzie. Do matury z historii uczyłam się uwaga uwaga z książek z gimnazjum. Nic więcej. Znajomi czytali górnolotne książki np. Normana Daviesa "Boże igrzysko", ba, czytali po angielsku by "upiec dwie pieczenie na jednym ogniu". Gdy przyszłam na maturę i zobaczyłam CZEGO ONI SIĘ UCZĄ to się przeżegnałam i pomyślałam, że to już po mnie, bo ja 1/4 z tego nie wiem, a zdawałam na rozszerzeniu. Co więcej, z historii miałam ledwo dostateczny i babka kilka razy sugerowała mi, żebym zmieniła przedmiot, który zdaję, bo nie zdam, a jak już to żeby zmienić rozszerzenie na podstawę, ale ja się jej nie posłuchałam.
No i co... przyszła matura i nie było pytania wykraczającego poza te książki gimnazjalne, z których się uczyłam

W dodatku wypracowanie było "Scharakteryzuj przyczyny i skutki traktatu krakowskiego z 1525 r. dla Rzeczypospolitej w XVI - XVIII w.". Znajomi zastanawiali się co to w ogóle jest, niektórzy nawet nie powiązali tego z hołdem pruskim...

Inny przykład będzie z angielskiego. Akurat byłam w klasie angielskiej i on raczej dla nikogo nie stanowił problemu zdam/nie zdam, tylko na ile procent. Oczywiście wszyscy opanowana gramatyka, pisanie rozprawek, wypracowań i innych takich przećwiczone 100 razy. A z rozprawki taki temat: "Coraz więcej młodych Polaków decyduje się wyjechać na Wyspy Brytyjskie w celu podjęcia studiów. Napisz rozprawkę przedstawiającą dobre i złe strony tego zjawiska. " i wiele osób dostawało za nią 0pkt (mimo że gramatycznie i stylistycznie była napisana poprawnie) bo nie doczytali tego "w celu podjęcia studiów" i pisali że Polacy wyjeżdżają do Wielkiej Brytanii do pracy - podawali dobre i złe skutki dla rządu, dla tych ludzi, ale wiele osób nie doczytało, że to o studia chodzi.
Także matura opiera się na wiedzy elementarnej, ale trzeba czytać ze zrozumieniem przy tym i myśleć logicznie