Eziclen.
Aromat malinowy słodki, przypominający jeden z preparatów w proszku na przeziębienie (Fervex, Coldrex albo Gripex).
W smaku z początku słodki, dopiero pod koniec czuć słoność. Ten słony posmak zostaje na wargach. Przy piciu nie odrzuca na kilometr jak Fortrans. Pijąc, dla zabicia posmaku można przepłukać usta łykiem wody, a wargi przetrzeć.
Są dwie butelki. Robi się z nich roztwór do dołączonego kubka. Pojemność roztworu to prawie 0,5 litra. Należy to wypić w ciągu 30-60 minut. Następnie należy pić 1 litr klarownych płynów: woda, herbata, soki (bez miąższu). Picie następnej butelki (roztwór) powinno rozpocząć się około 2 godzin od rozpoczęcia pierwszej butelki.
Zacząłem pić od 17:20. Pierwszy roztwór wypity do 18:15. Pierwsze czyszczenie nastąpiło tuż po 19ej. Drugi roztwór pity między 19:40, a 20:40.
Jako, że mam stomię, to i czyszczenie łatwiejsze, bo wszystko ląduje w worku

Oj czułem jak woda tryskała ze stomii z siłą wodospadu. Naprawdę większość to był płyn jasny, prawie wodnisty. Jelito zakończyło wydalać jakoś około 23ej.
Z opisu badania wynika, że oczyszczenie słabe. Pytałem lekarza, że faktycznie tak było, ale sobie poradził dodatkowo płukając jelito w trakcie badania. Najgorzej było przy zespoleniu.
Nie wiem czemu mnie nie wyczyściło do końca

Mogłem zrobić irygację, ale zrezygnowałem, bo przecież wylatywała ze mnie woda, a i przed badaniem zbytnio się nie obżerałem. Następnym razem wspomogę się irygacją.
Reasumując, polecam ten preparat

Nie mniej jednak jak ktoś waży dużo, a wie, że do wyczyszczenia potrzebuje dużo, to sugeruję nabyć dwie porcje leku.
Za jedno opakowanie zapłaciłem 62 zł