Witam wszystkich, jestem tutaj nowy. Crohna wykryto u mnie 3 lata temu. Chciałbym sie dowiedzieć czy jest możliwość dostania humiry po leczeniu remicade? Przede mną 2 ostatnie dawki remicade po ktorych pewno nic sie nie poprawi...

do 5 miesięcy od pierwszego podania remicade było super, waga wzrosła z 59 do 68 kg, nic nie bolało, był apetyt. Niestety już kolejne dawki działały 2 tygodnie lub tydzień, po ostatniej dawce nie odczułem prawie żadnego polepszenia. Przez ostatnie miesiące kilka razy brałem antybiotyki bo pojawiała sie gorączka i od grudnia entocort, ale nic nie pomaga (chyba że pomaga bo mogłoby być gorzej...

). od 2 miesięcy borykam się cały czas z bólami skurczowymi brzucha, raz na godzine nieraz złapie a nieraz co 10 minut. Gazy słabo odchodzą i ogólnie dźwięki z gwiezdnych wojen się wydobywają z brzucha. Nieraz też widać jak jelito się pogrubia poniżej pępka w 3 miejscach to zaobserwowałem, tak jakby przed jakimś zwężeniem się zbierało i za chwilę jest ból i puszcza wszystko i to zgrubienie schodzi. Kurde leczę się u dobrego gastroenterologa, ale on ciągle mówi mi o operacji

ehhh to choróbsko już mi tak życiowe plany popątało, że sobie sprawy nie zdajecie, poprostu jestem tak zły, że się tego nie da opisać

Chociaż tyle dobrego, że cała rodzina mnie wspiera i moja ukochana dziewczyna bo inaczej byłoby ciężko...