Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
nie mam stomii (jeszcze),ale po tylu latach chorowania,nie potrafię "puścić" sobie bąka bez odwiedzin wc.aguusia88 pisze:ja sie zastanawiam czy bym w ogole poszla do wc w nocy
tak zwlaszcza ze przyszla tesciowa mnie zaprasza na obiad i nie wiemy co poda. przyjezdzamy w ciemnoMala_Mi pisze:amtb, ten post to raczej dotyczył aguuusi88 i jej narzeczonego, aniżeli tego co lepsze![]()
aguusia88, mam nadzieje że tak będzie i w Twoim i moim przypadku. Nie potrafię sobie wyobrazić życia bez niektórych pyszności
obyty.z.cu, współczuję. Ja po dwóch miesiącach choroby miałam dość na tyle, że prosiłam lekarzy by zdecydowali o operacji.
ja już pisałam kilka razy!!!!! To nie jest tak, że mając stomię jesz wszystko a mając poucha jesz papki!!Mala_Mi pisze:aguusia88, to może zasugeruj delikatnie... jednak względy zdrowotne to nie jest wybrzydzanie
Od lat nie jadam wszystkiego co podają w gościach i żyje. Nie raz jadę do rodziny czy znajomych na obiad i nie musze jeśc wszystkiego. Jedni nie jedzą mięsa inni warzyw i jest ok. Ja dodatkowo mam diete bezglutenową i jeszcze nikt nigdy nie obraził się na mnie za to że nie zjadłam wszystkiego co mi podano. Ja z kolei nie robię problemów i nie wymagam aby gotowano dla mnie specjalnie. Przykładowo jak podają zupę i osobno makaron to jem/pije samą zupę (pod warunkiem że nie była zabielana mąką). Gdy wjeżdża drugie danie nakładam sobie ziemniaki/ryż i warzywa. Jeśli mięso jest smażone lub w panierce nie jem bo mi szkodzi. Jeśli gotowane, duszone jem.aguusia88 pisze:tak zwlaszcza ze przyszla tesciowa mnie zaprasza na obiad i nie wiemy co poda. przyjezdzamy w ciemno
na swieta tez jestem zapraszama przez rodzine partnera, najpierw jest spotkanie z najblizszymi (rodzenstwo, babcie, kuzyni) np w wigilie a potem mamy obiad z przyszlysmi tesciami w I dzien swiat
i tak samo jestem zalezna od kuchni gospodyni, wiec rozumie sie ze nie moge wybrzydzac ze musza mi cos gotowac specjalnie
Tak, mam polipowatość rodzinną i mam poucha od września 2009 sobie działa.Stanley76rsko pisze:jolinek83 rozumiem, że masz J-poucha, czy tak?