elwirka pisze:jak zauważyłam że jest coś nie tak wypisałam sobie wszystko i ta lista jest zawsze koło mnie
i zawsze koło siębie masz spisany zestaw rzeczy/zachowań których nie cierpisz?!
mam nadziej, że zdajesz sobie sprawę z tego, że jak ty się cały czas otaczasz swoimi wadami to ty nie licz na sukces. Skupienie się na rzeczach złych je bardziej pogłębi.
ah. prosty przykład.
-
nie chce być smutny!
a tera zwyobraź sobie materialne 'nie' . se ne da. wiec mózgownica interpretuje to jako "chcę być smutny".
elwirka, to już prędzej jakieś afirmacje pisz czy coś. :hmm:
elwirka pisze:W domu nie mam z kim pogadać , przyjaciele..cóż prawda jest taka że często jestem sama i nie mam do kogo się odezwać , wygadać . Dlatego jak jest mi strasznie źle.. to muszę to gdzieś napisać , padło na forum , bo tu są ludzie , którym w jakimś sensie można zaufać i raczej nikt nie pogrąży mnie jeszcze bardziej.
w pewnym sensie rozumiem, ale zauważ, że by coś zmienić to nie wystarczy komuś o tym powiedzieć. Czy się chce czy nie, trzeba samemu się za siebei zabrać.
Innym wątkiem jest to czy się wygadywać czy nie. Są dwie 'szkoły' tego.
Jedn amówi, ż ejeak się chce coś osiągnąć to należy to powiedzieć ludziskom by było głupio potem z tego zrezygnować - w efekcie czego się nei poddać.
Druga jednak twierdzi, że nie powinno się gadać o swoich planach innym bo jak komuś powiesz, że jakiś tam plan i oni przytakną zę łaaał jaki awesome plan i zamiar i w ogóle to mózg robi psikusa i odbiera to jako gratulacje że cel osiągniety.
elwirka pisze:padło na forum , bo tu są ludzie , którym w jakimś sensie można zaufać i raczej nikt nie pogrąży mnie jeszcze bardziej
elwirka pisze:Kop od forum hmm..szczerze wiem będzie to brutalne , ale jakoś mi nie pomaga . Może wyjadę na głupią ale bardziej mnie dobija
tej konstrukcji nie kumam. znaczy kumam po swojemu, że jednak lubisz cierpieć z różnych tam swoich powodów... publicznie. Czyli trochę tak jak pisałem w przykładzie z kobieta alkomata.
Możliwe, że jestem w błędzie bo tam psychologiem ani innym takim nie jestem - po prostu staram się zrozumieć twoje postępowanie.