Przełyk i żołądek
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Ania16
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Przełyk i żołądek
moze bolaly jelita, ale bol promieniowal do zoladka? czesto tak jest.. mnie na szczescie przez okres choroby nie bolal brzuch, ale moj tata ma torbiel na nerce i czesto go boli np. kregoslup albo zoladek, i to wlasnie od tej torbieli.. wiec moze od jelit moze promieniowac na zoladek..
- Anita
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
u mnie było podobnie,zanim wykryli u mnie Crohna mialam okropne bóle żołądka ledwo je wytrzymywalam..coś jakby ściskało mnie w środku i do tego dochodziły wymioty.to taki ból że aż czerwona na twarzy się robiłam i słabo mi było.gastroskopie robiono u mnie 4 razy i wykryła bakterię Helikobakter i nie wiem czy ją na 100%wyleczyłam..ale do dzis nie wiem jaka była przyczyna tych bóli
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU
- Kontakt:
Jesli mialas leczona HP terapia zalecana i konieczna to na 99,6% wyleczylas.Poza tym kontrole mozna zrobic.Niekoniecznie gastro ale test oddechowy.
- ewelina1011
- Debiutant ✽
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Ale najgorsze jest to, że niewiadomo kiedy ten ból zaatakuje. Ja wtedy robie się blada ze strachu i trzęsę się z zimna. A lekarz stoi nade mną i drapie się po glowie, bo nie wie co ma juz zrobić. Zaden lek nie pomaga. W sumie gastroskopia nic takiego nie wykazuje. W moim przypadku tylko stan zapalny.
Tak jakbym siebie słyszałaewelina1011 pisze:Ale najgorsze jest to, że niewiadomo kiedy ten ból zaatakuje. Ja wtedy robie się blada ze strachu i trzęsę się z zimna. A lekarz stoi nade mną i drapie się po glowie, bo nie wie co ma juz zrobić. Zaden lek nie pomaga. W sumie gastroskopia nic takiego nie wykazuje. W moim przypadku tylko stan zapalny.

- manka
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: kujawsko-pomorskie
tak mnie tez tak boli, nawet jak mam remisje. taki sam bol mialam przy atakach kamicy woreczka zolciowego (jestem po operacji wyciecia) i zanim postawiono mi djagnoze CU juz po wycieciu woreczka, myslalam ze to kamienie w przewodach watrobowych ale tam jest czysto, wiec to podobno jelita( lub cos z tym zwiazane) 

RAZ JEST DOBRZE RAZ JEST ŹLE ALE ZAWSZE JEST JAKOŚ 

mnie tez pobolewa 

"Pan Bóg jest wyrafinowany, ale nie jest złośiwy"
gg : 1420958
gg : 1420958
- kineczkaa
- Początkujący ✽✽
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Czy to że ciągle mi się chce pić, mam suche gardło to jest własnie od refluksa?
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: świętokrzyskie
ostatnio własnie coś podobnego mnie łapie choc nigdy nic takiego nie maiłąm a minowicie pieczenie ak jakby gdzies pośrodku przełyku i jak by zołądek.A jak coś jem to mnie prawie cały czas zgaga jak by piekła albo tak jak by do rane sola posypał tak piecze.
Życie jest przewlekłą raną, która prawie nigdy nie przestaje boleć i nigdy się nie goi.
mozliwe że kineczce się pic, bo słyszałam o takich objawach, i słyszałam, że człowiekowi się chce pic bo mu za sucho w gardle. Ale z tym piciem to tez moze byc ze organizm potrzebuje albo to taki wiek, bo brat musiał duzo pic miedzy 14-19 rokiem życia bo chciało mu się, więc to tez moze byc inna sytuacja..
- kasieek99
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: IBS
- Kontakt:
tez mam refluks
masakra normalnie jakas, jak nie mam lekow, a teraz nie mam
to co chwile zgaga. wszystko sie cofa. pali cały przewod pokarmowy az spac nie moge. bolow od zoładka bardzo ostrych juz nie mam,ale kiedys to takie konkretne mialam jak dziewczyny wyzej pisały. gastroskopie mialam i nic nie wykazala wszystko w najlepszym porzadku. dziwne to troche
a jak o to picie chodzi to mi sie nie wydaje,przynajmniej ja nigdy tak nie mialam.

a jak o to picie chodzi to mi sie nie wydaje,przynajmniej ja nigdy tak nie mialam.
"Życie dając jednocześnie też odbiera każdemu..."
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: zachodniopomorskie
U mnie od zoladka wszystko sie zaczelo. Myslalam, ze mam wrzody a tu prosze, crohn i to zlokalizowany w koncowej czesci jelita cienkiego, daleeeko od zoladka. Na pytanie dlaczego boli wlasnie w zoladku, uslyszalam, ze to przez splot sloneczny. I tak do dzisiaj, w miejscu lokalizacji crohna boli bardzo rzadko, natomiast w okolicach zoladka dosc czesto. Gastroskopia OK, na kolejna nikt mnie nie zaciagnie.
Kasia: 165 cm/ 54 kg/ Entocort 3 mg; stan: droga ku remisji:)
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
kochani mam pytanie !jak wygłądaja zmiany crohna w żołądku?? co może widoczne podczas gastroskopii