Zwężenie odbytnicy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- alex0101
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
Zwężenie odbytnicy
....
Ostatnio zmieniony 11 gru 2016, 14:36 przez alex0101, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant ✽
- województwo: śląskie
Re: Zwężenie odbytnicy
Witaj,
też mam "te problemy", mam przetokę z założoną nitką z którą męczę się już z 1,5 roku. Po badaniu per rectum prokto powiedział że mam też zwężony odbyt pewnie spowodowany przewlekłym stanem zapalnym w odbytnicy...rektoskopi nie udało się zrobić, dużo krwii i bólu, po czopkach (głównie pentasa 1g), nasiadówkach z kory dębu i maściach (alantan, detromecyna) to zwężenie się "naprawiło"... nie mam już bólów przy oddaniu twardego stolca (czasami się zdarza
) i kolejne per rectum już nie boli. Niestety przetoka nie chce się goić i czekamy z prokto az gastro (ech Polska) zrobią kolonke z wycinkami i wtedy ma zadecydować o zakresie operacji niestety... ale to pewnie jeszcze trochę potrwa bo widzę że przetoka to niekończąca się opowieść... Ale głowa do góry 
też mam "te problemy", mam przetokę z założoną nitką z którą męczę się już z 1,5 roku. Po badaniu per rectum prokto powiedział że mam też zwężony odbyt pewnie spowodowany przewlekłym stanem zapalnym w odbytnicy...rektoskopi nie udało się zrobić, dużo krwii i bólu, po czopkach (głównie pentasa 1g), nasiadówkach z kory dębu i maściach (alantan, detromecyna) to zwężenie się "naprawiło"... nie mam już bólów przy oddaniu twardego stolca (czasami się zdarza

Diagnoza: Grudzień 2012
Leczenie: Azathioprine 100mg , Pentasa; 3x1g,
- alex0101
- Początkujący ✽✽
....
Ostatnio zmieniony 11 gru 2016, 14:37 przez alex0101, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant ✽
- województwo: śląskie
dokładnie to mi nikt nie mówił, tylko tyle że zwężenie jest, ale jak coś nie było o konsystencji wody albo kiślu to bolało jak cholera bo nie mogło się wydostać na zewnątrz, ale zawsze po męczarni jakoś dawało rade
Diagnoza: Grudzień 2012
- alex0101
- Początkujący ✽✽
....
Ostatnio zmieniony 11 gru 2016, 14:37 przez alex0101, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
Ostatnią faza są przetoki niestety
przetoki we wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego
zgodnie z regulaminem do reklamy jest odpowiedni dział "Reklamy" czy temat przydatne linki

zgodnie z regulaminem do reklamy jest odpowiedni dział "Reklamy" czy temat przydatne linki
Ostatnio zmieniony 10 gru 2016, 22:43 przez samolubek11, łącznie zmieniany 1 raz.