- jaka jest szansa wystapienia jaskry po roku choroby skoro wystepuja nastepujace objawy jesli idzie o oczy:
bardzo zadko i niekiedy (moze z 6 w ciagu roku) - gdy patrze na monitor komputera to kątem oka dostrzegam jak gdyby lecący do góry punkt - taki swiecacy - pogladam szybko w tamtym kierunku i juz go nie ma + codziennie męty + uczucie jakgdyby padajacego sniegu - takie małe swiecace pkciki wirujace w oku - ale nawet jak patrze w jeden pkt to one sobie wiruja - nie tak jak męty ze sobie jakgdyby płyna gdy rusze okiem - dodatkow oczasami jak wstane rano to jak leze w łóżku w momencie otworzenia oczu taki jak by pajaczek - jak mryga potem badz otwieram i zamykam to go nie ma tylko rano zaraz po przebudzeniu jak otworze oczy i jak np zamkne i po chwili otworze - to wtedy tak - takie czarne linie - nie wiem moze to cos z nerwami ? moze miałem to wczesniej ale jak cżłowiekowi cos dolega to sie zaraz dopatruje, mam tak od 6miesiecy no i jak juz wspomniałem na poczatku - jak jestem zwłaszcza na dworze to takie uczucie mrygania okregów na obrzerzach oka w rytm tetna - w sprawie tego kumpel mi mówił ze tez tak miał bo to ponoc czesto meczy grafikao - nadcisnienie itd ale nei wiem czy to nie jest na tej zasadzie ze mi sie nerw wzrokowy psuje czy cos b tu mi mryga w rytm tetna - to moze cos z nerwem + te rano pajeczynki zaraz po przebudzeniu hmm nei wiem lekarzem nie jestem i łamac sie nie łamie ob trwa to dosc długo i moze jak by było az tak powaznie to juz bym byłslepy - dzieki bogu narazie jeszcze nie - duza to szansa ze to poczatki jaskry - wiem ze przez neta mnie nie mozecie zdiagnozowac ale moze ktos cos powie moze miał cos podobnego - z tym mryganiem to mam problemy z sercem - biore leki na obnizenie cisnienia bo strasznie czest m iskacze pod wpływem byle czego - tak jak od tego stresowania bym sie nabawił nacisnienia + kołatanie o ktorym pisałem - koro mryga w rytm tetna to juz raczej cos z nerwami prawda ? nie zawze ob w domu teog nie widze - obraz normalny ostrosc normalna co by nie powiedziec ze nawet bardzo dobra, zadnego widzenia tunelowego nie mam przynajmniej tak mysle - moze cos poradzicie - nie stac mnie na te ciagłe wizyty u lekarzy.
Nie łamie sie ale chce cos sie dowiedziec na ten temat - niewiedza to najgorsza sprawa bo człowiek sie tylko zastanawia czy to normalne czy juz cos go bierze - wszedzie pisza ze zadko kiedy sa objawy przy jaskrze ze szybk oatakuje ale moze ktos miałcos podobnego - nie wiem. dzieki
![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)