Hej! Widzę, że temat dawno nie odświeżany, ale mimo wszystko spróbuję coś z niego wydusić

Dopiero niedawno zarejestrowałam się tu, i od tej pory tylko podczytywałam wasze posty.
Zacznę może od początku, mianowicie jestem studentką pielęgniarstwa, teraz jestem na 1 roku magisterki i za 2 lata czeka mnie obrona.
Pracę baardzo chciałabym napisać o chorobie Leśniowskiego - Crohna, a konkretniej o powikłaniach stawowych w jej przebiegu.
W jednym z nazwijmy to - profesjonalnych źródeł wyczytałam, że powikłania te występują u 2-3% chorych, a z internetowego rejestru prof. Rydzewskiej (swoją drogą fajna rzecz) dowiedziałam się, że ogólnie zarejestrowanych jest tam 5558 osób z Crohnem. Wynika z tego, że powikłania stawowe ma nieco ponad 100 osób, co wydaje mi się dziwne.
W jednym z tematów widziałam, że bóle stawów występują u 200 (jeden z forumowiczów zadawał pytanie) z 238 osób odpowiadających na pytanie.
I tu pojawia się moje pytanie: mianowicie czy bylibyście chętni pomóc mi przeprowadzić badania na ten temat?

Chodzi mi o o pomoc przy rozwiązywaniu ankiety na ten temat, czy czegoś podobnego (nie wiem jeszcze jaką moja promotorka będzie miała wizję odnośnie tego)
Pozdrawiam was serdecznie, trzymajcie się!