Bezsenność
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- manka
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: kujawsko-pomorskie
Re: Bezsenność
drganie mięśni to raczej od potasu , a w moim przypadku i owszem po sterydach byłam naładowana energią , ale spać mogłam normalnie, ja tam bym chyba jednak poszła do lekarza z tym.
RAZ JEST DOBRZE RAZ JEST ŹLE ALE ZAWSZE JEST JAKOŚ 

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU u partnera
- województwo: warmińsko-mazurskie
JA też mam problemy z zasypianiem i mój narzeczony. Ostatnio całą noc nie spaliśmy. Wszystko nam przeszkadzało: jakieś szmery- wszystko. Może powinnaś wietrzyć pokój przed spaniem? Bo nam jakoś za gorąco zawsze jest i też nie mogę przestać myśleć o czymś. Pełna głowa myśli zawsze
Czasami muszę sobie wypić piwo przed snem, bo wtedy szybciej zasypiam. Bo ta bezsenność mnie dobija. Moi rodzice zawsze sie śmieją, ze dla nas życie zaczyna sie o 22 dopiero. Wtedy chce nam sie jeść i wygłupiać.

Przez chwilę było dobrze 

- Shima
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
To może być od sterydów niestety....ale najlepiej byłoby skonsultować to z lekarzem sylwusiu.
Zawsze służę rozmową [you] 
Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173

Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173
-
- Weteran ✿
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
ja też myślę że powodem Twojego stanu są sterydy. Gdy brałam Encorton, miałam identyczne objawy jak Ty, potem gdy odstawiłam wszystko mi przeszło
Więc nie bój się tak bardzo że to coś groźnego.

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: -- poza Polską --
Ja też podczas stosowania sterydów (metypred) doświadczyłam bezsenności, stanów pobudzenia (własnie jak po "5 kawach"), ale chyba najbardziej charakterystyczne były zaburzenia termoregulacji... np. było mi strasznie zimno, a za dosłownie moment gotowałam się w środku!
- julianka
- Początkujący ✽✽
- województwo: wielkopolskie
dwa dni temu odstawiłam metypred i ustały moje problemy ze snem--> wręcz przespałam całą niedzielę ( z drobnymi przerwami na posiłki) 

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- Kontakt:
a ja nawet przy encortonie problemów ze spaniem nie miewam 

-
- Debiutant ✽
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
pamietam, jak pierwszy raz zaraz po rozpoznaniu choroby przyjelam pierwsza dawke encortonu,to bylo straszne i nawet nikt mnie nie uprzedzil ze takie objawy moga wystapic,ja takze nie moglam spac,rece mi sie tak strasznie trzesly ze wstydzilam sie gdzies isc i do tego bylam tak zdolowana ze w domu ryczalam przez kilka dni a rodzinka nie bardzo wiedziala jak mi ma pomoc,dopiero po wizycie u lekarza rodzinnego dowiedzialam sie ze te objawy sa calkiem normalne przy encortonie,z czasem jak zmniejszalam dawke leku zaczelm normalnie sypiac,rece juz sie tak mi nie trzesly i zaczelam akceptowac fakt ze jestem chora, mysle ze to minie u ciebie takze,
i zaczniesz spokojnie spac czego ci zycze 

Mariola
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Wszystko by wskazywało na ten nieszczęsny encorton.. Biorąc go miałam identycznie jak wy doliczając, że w nocy ze dwa razy przebierałam piżamke bo tak się pociłam, no i dalej bóle pleców, w nogach łapał mnie straszny skórcz, same nie fajne rzeczy się działy. Teraz już dłuższy czas nie biore i po odstawieniu spałam normalnie jak człowiek
tylko teraz jakoś od niedawna chodze bardzo późno spać, w ogole mi sie nie chce i z nudów pisze smsy do znajomych i ich budze 

Do CuDaków świat należy 

- artur
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- Kontakt:
zgadzam sie z .....
to od encortonu, ja mam podobne objawy
teraz przy zaostrzeniu jak go biorę to nie mogę oczu zamknąć,
a przy tym jestem bardzo "naładowany"
jeszcz gozej jest z tym że mam b.duże łaknienie
jadł bym wszystko i non stop
to od encortonu, ja mam podobne objawy
teraz przy zaostrzeniu jak go biorę to nie mogę oczu zamknąć,
a przy tym jestem bardzo "naładowany"
jeszcz gozej jest z tym że mam b.duże łaknienie
jadł bym wszystko i non stop
Murphy:
Jeśli świetnie się czujesz, nie przejmuj się. Przejdzie ci ...
Jeśli świetnie się czujesz, nie przejmuj się. Przejdzie ci ...
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: -- poza Polską --
ja tak nie mam. jedynie co jakis czas zdazy sie dzien w którym nie moge zasnąć ale chyba każdy tak ma. A miałem taki okres że chodziłem pare dni z rzędu późno spać (przez wlewki bo to ze 45 min później niż zwykle) i byłem meganiewyspany. jednego dnia postanowiłem to odespać i (już po wlewce) leżałem gotowy do zaśnięcia o 21. I wtedy nie mogłem zasnąć i tak długo leżałem że zasnąłem późnej porze jak wcześniej
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: pomorskie
Sylwusia- byłam z tą swoja bezsennością u lekarza?
Ja mam podobne objawy, nie mogę zasnąć, wszystko mnie denerwuje. Po całym dniu, nawet bardzo wyczerpującym, nie czuje się bardzo zmęczona itp.
Nie biore ani Encortonu ani Metypredu... Jestem na wziewach- na Serevencie i Alvesco. Ale to już prawie od 10 lat, więc nie sądzę, że to przez to. Co prawda ostatnio przypałętało mi się zapalenie stawów i kręgosłupa- ale to raczej z bezsennością nie powinno mieć nic wspólnego;)
Ja mam podobne objawy, nie mogę zasnąć, wszystko mnie denerwuje. Po całym dniu, nawet bardzo wyczerpującym, nie czuje się bardzo zmęczona itp.
Nie biore ani Encortonu ani Metypredu... Jestem na wziewach- na Serevencie i Alvesco. Ale to już prawie od 10 lat, więc nie sądzę, że to przez to. Co prawda ostatnio przypałętało mi się zapalenie stawów i kręgosłupa- ale to raczej z bezsennością nie powinno mieć nic wspólnego;)
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: pomorskie
o to fajnie! tylko pozazdrościć 

-
- Debiutant ✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Żadnych leków nie biorę. Nie śpię przez dwie, trzy doby. Trzeciego dnia trochę głowa pobolewa i wtedy idę po pivko. Po nim zawsze zasypiam. Łagodzi ból brzucha.
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
to super Sylwusia 4114...
Ja po szpitalu nie spałem 2 tygodnie...
Ja po szpitalu nie spałem 2 tygodnie...
Instruktor Kulturystyki i Fitness