LYM % 5,1 [25,0-50,0]
MCH 26,4 L pg[27,0-33,0]
MCHC 30,0 g/dl [32,6-36,2]
CRP 24,70 H mg/dl [0,00-10,00]
Obecnie czuje się dobrze, codziennie mierzę ciśnienie, nie przepisano mi żadnych leków na serce.
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
U mnie nieco ponad 160 to było przed kolonoskopiąkasia38 pisze: Moje max to 161 - koszmar.
Jak tam poziom limfocytów podwyższył się ?. Dzisiaj robiłem badania i mam też obniżone, biorę ostatnio entocort podejrzewam że może od tego. Wcześniej jak nie brałem sterydów morfologia była ok, teraz biorę miesiąc i się spierdzieliławisnia pisze:robert89, mam jeszcze takie coś: LYM # 0,30 L 10^3/mm^3 [1,0-5,0]
Dzięki za informacje, postaram się nie panikować i za jakiś czas jak zejdę ze sterydów powtórzę badanie.Mamcia pisze:Te wyniki można zinterpretować inaczej.
Masz stosunkowo dużo WBC i dużo granulocytów (liczba neutrofili czyli granulocytów obojętnochonnych bywa podwyższona przy sterydoterapii), za liczba limfocytów wynosi 2 tys. nie kwalifikuje się jako limfopenia (poniżej 1000). Limfocytopenia może być związana glikokortykoterapią, chorobami autoimmunizacyjnymi, stresem. Obraz krwi należy spokojnie obserwować nie popadając w panikę.