Podkrążone oczy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- bebaw
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: podlaskie
Podkrążone oczy
Przekopałam "szukacza" i nie znalazłam takiego tematu. Czyżby tylko mnie dokuczały nieustanne wory i sine cienie pod oczami ? Szczególnie upiornie wyglądam rano po przebudzeniu się, nawet jak śpię przepisowe 8 godzin. Lekarka rodzinna powiedziała mi, że to przy colitisie częsta przypadłość z powodu upośledzonej gospodarki wodnej. A czy ktoś z was boryka się z takim problemem i jak sobie z tym radzicie ? Ja wydałam już majątek na różne specyfiki kremowo-makijażowo-korektorowe i nie widzę efektów poza odchudzeniem portfela
.

- madziula
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Re: Podkrążone oczy
podkrążone oczy to mam tylko przed okresem 

kokodżambo i do przodu
podejrzenie choroby Crohna
podejrzenie choroby Crohna
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Ja mam od czasu jak biorę Encorton.
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
ja mam CD i od zawsze podkrazone oczy. pomaga przykladanie jakis tam zimnych przedmiotow rano.
ja slyszalam ze to limfa zle sie przesuwa czy cos?
jak bede miec do tego zmarszczki to planuje operacje:)
ja slyszalam ze to limfa zle sie przesuwa czy cos?
jak bede miec do tego zmarszczki to planuje operacje:)
- Shima
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Ja tez mam podkrążone oczy...a rano to jeszcze zapuchniete i czerwone(ale to juz alergia)
Darowalam sobie juz walke z tym...nie walcze z wiatrakami
Darowalam sobie juz walke z tym...nie walcze z wiatrakami

Zawsze służę rozmową [you] 
Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173

Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
Magduś, a czy próbowałaś kropelek za świetlika i okładów z czarnej herbaty, są rewelacyjne na czerwone oczy.
A tak przy okazji mam nadzieję, że lepiej się czujesz.
Pozdrawiam.

A tak przy okazji mam nadzieję, że lepiej się czujesz.

Pozdrawiam.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
ja tez mam wiecznie podkrazone oczy... nie choruje a mam
mysle ze to kwestia osoby... choc napewno choroba ma to jakis wplyw. Mi znajoma lekarka powiedziala ze to od kompa tak moge miec
bo siedze okolo 4-5 godzin dziennie (nie liczac czasu przeznaczonego na ogladanie filmow).
Mi pomagaja oklady z torebek po zaparzeniu zielonej herbaty... sama herbata jest jak dla mnie nie do wypicia ale torebki troche pomagaja zwlaszcza wieczorkiem kiedy dodatkowo oczka bola.

mysle ze to kwestia osoby... choc napewno choroba ma to jakis wplyw. Mi znajoma lekarka powiedziala ze to od kompa tak moge miec

Mi pomagaja oklady z torebek po zaparzeniu zielonej herbaty... sama herbata jest jak dla mnie nie do wypicia ale torebki troche pomagaja zwlaszcza wieczorkiem kiedy dodatkowo oczka bola.
- bebaw
- Debiutant ✽
- województwo: podlaskie
Przerobiłam już wszystko. Herbatę, kostki lodu, świetlik, bławatek i cudowne kremy. Chyba zostało mi tylko zapisać sie do programu "Chcę być piękna" i dać sobie wyciąc te wory pod oczami 

-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Znalazłam dziś w sieci wątek o "ciemnych kręgach pod oczami" http://www.kosmetykanaturalna.pl/twarz_oczy02.php
Może zadziała? Trzymam kciuki!
Może zadziała? Trzymam kciuki!
CU: Lepiej być nie może 

-
- Debiutant ✽
zaraz..zaraz.. w wielu filmach widzialem jak wieczorem dla relaksu osoby klada sobie plasterki ogórka na oczy.... ja dla mnie to brzmi troche glupio
ale moze cos w tym jest.. sprobowac nie zaszkodzi.
chyba nawet sam tak zrobie nastepnym razem... efekt opisze pozniej

chyba nawet sam tak zrobie nastepnym razem... efekt opisze pozniej

- podblond
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Mi pomagają żelowe okularki... W Avonie można było je kupić-nie wiem czy jeszcze są, bo na razie mam zapas. Kiedyś dali je za free w "Twoim stylu". Wkłada się je na 5 minut do zamrażarki, potem na oczka i jest o niebo lepiej 

Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło...
-
- Debiutant ✽
ogórek nie działa.. przynajmniej nie na mnie... nie dosc ze mama wpadla do mojego pokoju jak mialem ogorki na oczach!!! (co za wstyd) to jeszcze nie zauwazylem zadnej poprawy jezeli chodzi o oczy. zostane jednak przy moich torebkach z zielonej herbaty. 

-
- Debiutant ✽
a co do oczu...
mieliscie kiedys wrazenie po imprezie na ktorej byly lampy stroboskopowe ze duzo gorzej widzicie? moi znajomi tak nie maja wiec nie wiem czemu ja tak mam [bylem raz na takiej imprezie (techno party.. masakra!!! bo nie slucham techno a dalem sie namowic)] po imprezie ... nastepnego dnia mialem spory problem zeby przeczytac program telewizyjny
dopiero po 2 dniach od imprezy bylo ok z moimi oczkami... no i oczywiscie po imprezie oklady z torebek zielonej herbatki byly obowiazkowo 
mieliscie kiedys wrazenie po imprezie na ktorej byly lampy stroboskopowe ze duzo gorzej widzicie? moi znajomi tak nie maja wiec nie wiem czemu ja tak mam [bylem raz na takiej imprezie (techno party.. masakra!!! bo nie slucham techno a dalem sie namowic)] po imprezie ... nastepnego dnia mialem spory problem zeby przeczytac program telewizyjny

Ostatnio zmieniony 06 sie 2006, 21:54 przez Adammm, łącznie zmieniany 1 raz.