Jestem po operacji podwiązania tętniaków tętnicy śledzionowej(miałam robione w MSWiA w W-wie, tam uratowano mi sledzione, jestem bardzo wdzięczna P. Prof. Rydzewskiej, Prof. Andziakowi i lek. Braun). Miesiąc po operacji miałam robione angio TK jamy brzusznej i otrzymałam wynik, który mnie trochę niepokoi, oto część opisu:
do tyłu i powyżej ogona trzustki widoczny hipodensyjny obszar srednicy ok.15mm-zmiana w przebiegu subklinicznego OZT? (ostre zapalenie trzustki).
OZT wykluczono,gdyż zrobiono mi zaraz badania i wszystko ok.
Wizyte u gastrologa mam pod koniec października, nie wiem co może taki wynik oznaczać (obszar hipodensyjny) czy to może byc cos poważnego? Czy mogę spokojnie czekac na wizytę do października. Proszę o poradę.
Pozdrawiam
Obszar hipodensyjny
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Niki
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Obszar hipodensyjny
Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: Obszar hipodensyjny
hipodensja to obniżenie współczynnika pochłaniania promieniowania rentgenowskiego. Co może oznaczać wszystko i nic. Nie przejmuj się, a jak się niepokoisz to zadzwoń na Wołoską.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Niki
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Re: Obszar hipodensyjny
Dziękuję za porady
Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi