Poproszę o interpretacje morfologi

Miejsce na interpretacje wszelkich wyników badań

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

Zablokowany
Jola18
Debiutant ✽
Posty: 44
Rejestracja: 31 sie 2008, 21:21
Choroba: CD
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Lutocin
Kontakt:

Poproszę o interpretacje morfologi

Post autor: Jola18 » 30 gru 2012, 18:13

Leukocyty 3,8 10^9/L [4,0-10,0]
Erytrocyty 4,15 10^12/L [3,7-51]
Hemoglobina 13,26 g/dL [12,0-16,0]
Hematokryt 42,1 % [37,0-47,0]

MCV 101,0 fL [77,0-95,0]
MCH 31,96 pg
MCHC 31,5 g/L [32,0-36,0]
RDW 13,2%

PŁYTKI KRWI 196 10^9/L [150-450]
PCT 0,19%
PDW 18,5 fL [9,0-17,0]
MPV 9,9 fL
NEU% 50,3 % (1,90) [45,0-70,0]
NEU 1,9 10^9/L [2,5-5,0]
LYMPH% 40,6 %(1,53)
LYMPH 1,53 10^9/L
MON% 6,6 %(O,25)
MON 0,25 10^9/L
EOS% 2,3 %(0,09)
EOS 0,09 10^9/L
BASO% 0,2 % [0,0-1,0]
BASO 0,01 10^9/L [0,020-0,100]

Mamcia
Specjalista od Spraw medycznych
Posty: 10406
Rejestracja: 04 mar 2004, 16:08
Choroba: CD u dziecka
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Poproszę o interpretacje morfologi

Post autor: Mamcia » 01 sty 2013, 21:20

Nie ma interpretacji wyników samych w sobie. Musi być to robione w kontekście. Jeśli jesteś na lekach immunosupresyjnych to jest OK.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.

Zablokowany

Wróć do „Interpretacja wyników”