CRP?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: zachodniopomorskie
CRP-
Witam,
U mnie Crp w tzw. ciszy wynosi-3-5, w zaostrzeniu od 20-30, tak więc jest to na pewno zależne od organizmu. U każdego inaczej.
Pozdrawiam:))
Kasia
U mnie Crp w tzw. ciszy wynosi-3-5, w zaostrzeniu od 20-30, tak więc jest to na pewno zależne od organizmu. U każdego inaczej.
Pozdrawiam:))
Kasia
...przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro..
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Re: CRP?
hehe no mam CRP ujemne ale jestem w fazie zaostrzenia, strasznie mi krew leci i ogólnie się czuję fatalnie, czy to normalne?? Ob i hemoglobina ok, żelazo 14
- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Z tym żelazem to dziwna sprawa, ja np. mam ponad normę ( 167, przy normie 150). Skąd u mnie tyle po ciąży i długotrwałym, nieleczonym wzjg? Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... A z tym CRP wyszło, że miałam zaostrzenie a wynik 2, więc faktycznie u mnie to żaden wykładnik.
Leki: Sulfasalazyna 2/2/2 Effectin 0/0/1 Depakina 1/0/1 + Kwas foliowy
Stan: Remisja kliniczna i endoskopowa
Nie jestem leniwa, po prostu mam wadliwy system dystrybucji energii.
http://www.venganza.org/
- Jolcia
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- Kontakt:
no to ja się w tym wszystki pogubiłam bo miałam CRP 75 a OB 110; naszczęście teraz już jest powiedzmy że w "normie" 

Każdy może być szczęśliwy, tylko od niego to zależy
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: zachodniopomorskie
CRP z reguly ok. 7 (przy normie 5) natomiast OB od wielu lat w okolicach 40. Kazano mi przestac to badac, bo i tak okazuje sie to w moim przypadku kompletnie bezuzyteczne.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
To ciekawa opcja. jeśli 2 wyznaczniki stanu zapalnego są powyżej normy to znaczy, żę napewni nie wchodzisz w remisję. A jak płytki i stan kliniczny??
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
Mój synek miał zaostrzenie bez podwyższonych wykładników stanu zapalnego. Jedynie morofologia leciała w dół. Ale na początku mimo spadającej hemoglobiny nie było widocznej krwi w stolcu. Jedynie test na krew utajona wykazał jej obecność.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
CRP jest metodą czulszą i bardziej specyficzną. Czasem się tak zdarza w naszych chorobach i innych z autoagresji, że prawie wszystkie wyznaczniki stanu zapalnego sa w nornie.Czasem tylko jeden jest nieprawidlowy - u Myszy tylko podwyższone płytki. W rzs wykonuje się inne badania np w odczyn Waalera i Rosego i odczyn lateksowy oraz inne badania immunologiczne
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: małopolskie
Crohn przy niskim CRP
Mam pytanie: czy jest ktoś kto miał objawy z jelit i zmiany w jelitach przy wynikach CRP i OB w normie?
W moim przypadku lekarze nigdy nie zdecydowali się na Crohna (choć brałem Pentase) i brali pod uwagę inne NZJ czasem połączone z jelitem drażliwym (IBS). Nawet wtedy gdy mnie bolało i na kolonoskopii były zmiany zapalne miałem CRP w normie. Czy jestem jakimś wyjątkiem?
Pytam bo po roku znów zaczął mnie pobolewać brzuch a do tego doszły dziwne bóle pleców (już dwa miesiące), takie lekkie, wzmagające się przy chodzeniu ale bardziej w kierunku dyskomfortu niż bólu i myślę, że to może być powrót Crohna nie Crohna ale CRP i OB mam dobre.
scaliłam wątki
W moim przypadku lekarze nigdy nie zdecydowali się na Crohna (choć brałem Pentase) i brali pod uwagę inne NZJ czasem połączone z jelitem drażliwym (IBS). Nawet wtedy gdy mnie bolało i na kolonoskopii były zmiany zapalne miałem CRP w normie. Czy jestem jakimś wyjątkiem?
Pytam bo po roku znów zaczął mnie pobolewać brzuch a do tego doszły dziwne bóle pleców (już dwa miesiące), takie lekkie, wzmagające się przy chodzeniu ale bardziej w kierunku dyskomfortu niż bólu i myślę, że to może być powrót Crohna nie Crohna ale CRP i OB mam dobre.
scaliłam wątki
Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 19:50 przez Oretsyrt, łącznie zmieniany 1 raz.