Co sądzicie o tym wyniku kolonoskopii:
"Kolonoskop wprowadzono do kątnicy. W dystalnym odcinku esicy uwidoczniono polip o śr. 3 mm, który usunieto szczypcami biopsyjnymi (hist.pat).
Od dystalnego odcinka esicy do lini zwieraczy odbytu błona śluzowa przekrwiona, obrzeknieta, krucha z widocznymi drobnymi nadżerkami i owrzodzeniami, nasilenie zmian rosnące dystalnie.
Poza tym jelito grube bez zmian".
Dwa miesiace tymu wycinek z rektoskopii " Mikr. Colitis ulcerosa idiopatica activa".
Nie wiem czy to ma związek z kolonoskopią, ale dwa dni po niej dostalem stan podgoraczkowy ktory utrzymuje sie juz drugi dzień. Raz zimno, a raz goraco...a wizyta u proktologa dopiero wyznaczona na 1 lipca.
mój wynik kolonoskopii
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u partnera
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: mój wynik kolonoskopii
Mój mąż miał tylko raz kolonoskopię i czuł się po niej fatalnie. Bolał go przez parę dni brzuch, oraz ramiona /nacisk na jakieś nerwy/ do tego miał wysoką gorączkę, był po prostu mokry.Trwało to przez parę dni, nasilało się nocą,potem samo ustąpiło.
Pozdrawiam
Megi
Pozdrawiam
Megi
- misiek1
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Może ale nie musi jednak wszędzie informują pacjenta że w przypadku między innymi gorączki która pojawia się po badaniu należy NIEZWŁOCZNIE zgłosić się do lekarza!!zibipoole pisze:Nie wiem czy to ma związek z kolonoskopią, ale dwa dni po niej dostalem stan podgoraczkowy ktory utrzymuje sie juz drugi dzień. Raz zimno, a raz goraco...a wizyta u proktologa dopiero wyznaczona na 1 lipca
Martwisz się chorobą ? ale z Ciebie egoista, na tej samej ziemi umiera codziennie tysiące dzieci z głodu, to jest prawdziwa choroba.
Zaglądam tu raz na jakiś czas ale nie są to godziny ani dni a nawet tygodnie
Zaglądam tu raz na jakiś czas ale nie są to godziny ani dni a nawet tygodnie

- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
idz do lekarza na leczenie bo masz rozpoznane CU i to w stadium aktywnosci
- Kiarah
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Hej
Ja miałam kolonkę w szpitalu 13-go maja Dopiero niedawno dostałam wyniki z hist-pat pomijam fakt ze ktoś się nie popisał bo głównie miałam robione badanie po to aby dowiedzieć sie co z dysplazją ale histopatolog tą drobnostkę przeoczył
i znów muszę czekać.
Dostałam na razie tylko taki opis "CU in stadio activo" Cóż nie mogę znaleźć co to znaczy ale domyślam sie ze choroba jest w aktywna, po za tym chyba mam remisję wiec nie wiem co ma jedno do drugiego
Eehh i jeszcze jak by było tego mało to z niecierpliwością czekam na ten drugi wynik co do dysplazji
Ja miałam kolonkę w szpitalu 13-go maja Dopiero niedawno dostałam wyniki z hist-pat pomijam fakt ze ktoś się nie popisał bo głównie miałam robione badanie po to aby dowiedzieć sie co z dysplazją ale histopatolog tą drobnostkę przeoczył

Dostałam na razie tylko taki opis "CU in stadio activo" Cóż nie mogę znaleźć co to znaczy ale domyślam sie ze choroba jest w aktywna, po za tym chyba mam remisję wiec nie wiem co ma jedno do drugiego

Eehh i jeszcze jak by było tego mało to z niecierpliwością czekam na ten drugi wynik co do dysplazji

-
- Debiutant ✽
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Dzisiaj odebrałem wynik hist-pat. usuniętego polipa esicy:
"Mikr. Polypus mucosus intestini crassi.
Excisio completa."
Wie ktoś co to znaczy?.
"Mikr. Polypus mucosus intestini crassi.
Excisio completa."
Wie ktoś co to znaczy?.

- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
hym,dziwny opis patomorfologa,bo polipy sa kosmkowe cewkowe albo mieszane,Sa tez hiperplastyczne itd a on napisal sluzowkowy.