W niedługim czasie czeka mnie ta wątpliwa przyjemność. Doświadczenia mam masakryczne bo kiedy mnie badali pierwszy raz przy diagnozowaniu (Szp. Bielański) nie zrobili mi znieczulenia więc wyłam (dosłownie - na całą przychodnię) z bólu.
Gdzie polecacie zrobić to bezboleśnie? Z narkozą czy tylko "głupi jaś"?
Gdzie zrobić kolonoskopię w Wawie?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
Re: Gdzie zrobić kolonoskopię w Wawie?
przepraszam, jestem tu dopiero od dziś więc nie we wszystkim się zorientowałam... 

-
- Debiutant ✽
Skoro już założyłam ten temat to chciałabym Was poprosić o radę.
Leczę się wprawdzie w MSWiA ale tutaj zrobienie kolonoskopii to kilka miesięcy czekania i jak zadzwoniłam to pani stanowczo odradzała i kierowała do innych przychodni/szpitali. Ale odkryłam że w Szpitalu na Brzeskiej oraz w Fundacji Gastroenterologii na Waryńskiego można się zapisać na 2-3tygodnie do przodu. No i mam dylemat - gdzie zrobić badanie. Oczywiście w ramach NFZ więc płącę tylko za znieczulenie (podobno nie usypia się pacjenta tylko "otumania"). W Fundacji powiedzieli że mają osobnych lekarzy wykonujących badanie na NFZ i osobnych do badań prywatnych - wydaje mi się to dziwne - są "gorsi" i "lepsi" lekarze?
Leczę się wprawdzie w MSWiA ale tutaj zrobienie kolonoskopii to kilka miesięcy czekania i jak zadzwoniłam to pani stanowczo odradzała i kierowała do innych przychodni/szpitali. Ale odkryłam że w Szpitalu na Brzeskiej oraz w Fundacji Gastroenterologii na Waryńskiego można się zapisać na 2-3tygodnie do przodu. No i mam dylemat - gdzie zrobić badanie. Oczywiście w ramach NFZ więc płącę tylko za znieczulenie (podobno nie usypia się pacjenta tylko "otumania"). W Fundacji powiedzieli że mają osobnych lekarzy wykonujących badanie na NFZ i osobnych do badań prywatnych - wydaje mi się to dziwne - są "gorsi" i "lepsi" lekarze?
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
to ja mam pytanie ktorzy sa lepsi a ktorzy gorsi ?madeleine pisze:W Fundacji powiedzieli że mają osobnych lekarzy wykonujących badanie na NFZ i osobnych do badań prywatnych - wydaje mi się to dziwne - są "gorsi" i "lepsi" lekarze?
Sa lekarze ktorzy podpisuja umowe z NFZ i sa tacy ktorzy nie chca miec nic wspolego z NFZ i tyle .
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
Dzwoniłaś gdzie??? masz skierowanie z poradni jelitowej i z tym zapisuje się człowiek na I pitrze. Czasem termin ustala lekarz prowadzący. Często lekarz chce przy kolonce być, aby na własne oczy obejrzeć.Leczę się wprawdzie w MSWiA ale tutaj zrobienie kolonoskopii to kilka miesięcy czekania i jak zadzwoniłam to pani stanowczo odradzała i kierowała do innych przychodni/szpitali.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- biedronka24
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: podlaskie
madeleine skoro leczysz się w MSWiA to tam rób badania. Najpierw popytaj w endoskopii ile się czeka. A jak długo i jak jest źle z jelitami to idź do lekarza prowadzącego - na pewno można coś poradzić.
Salofalk 500 2 x 3 tabl., Contracid 40 mg, Telfexo 180, Cortare 250, Oxodil, Ventolin.