Gastroskopia przez nos????
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u partnera
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Gastroskopia przez nos????
Czy słyszeliście o wykonywaniu gastroskopii przez nos. Podobno badanie dużo mniej nieprzyjemne.Mąż ostatnio dostał taką informację od internisty.Badanie wykonują w Warszawie.Słyszeliście może o takim badaniu???Myślę,że pewnie nie pobierają wtedy wycinków tylko po prostu wprowadzają kamerę.
Pozdr
Megi
Pozdr
Megi
- Yaseck
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
Re: Gastroskopia przez nos????
Nie słyszałem o tym, ale wyobrażam sobie, że aparat musi mieć średnicę sondy, czyli niewielką.
- Ania406
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
tu masz infomegi_25 pisze:Czy słyszeliście o wykonywaniu gastroskopii przez nos. Podobno badanie dużo mniej nieprzyjemne.Mąż ostatnio dostał taką informację od internisty.Badanie wykonują w Warszawie.Słyszeliście może o takim badaniu???Myślę,że pewnie nie pobierają wtedy wycinków tylko po prostu wprowadzają kamerę.
Pozdr
Megi

http://www.millemedica.pl/gastroskopia.php
jest tam tez adres klinki

pozdrawiam
Care for life and physical health, with due regard for the needs of others and the common good, is concomitant with respect for human dignity.
-
- Debiutant ✽
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Temat juz dawno podjety ,ale bardzo polecam gastro przez nos mialam robiona w pazdzierniku standardowa gastroskopie a teraz w lutm mialam przez nos i bardzo ja polecam osobom o duzym odruchu wymiotnym podczas zwyklej zygalam jak kot a przez nos mozna nawet rozmawiac z lekarzem:)naprawde polecam koszt takiej gastro to 190 zl
- anulka089
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: śląskie
- Kontakt:
ja tez mialam taka gastroskopie nie było zle , po zabiegu nic niue pamietalam nawet strachu 

-
- Znawca ❃❃
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
Miałem takowe badanie i polecam.
- Miska Ryżu
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
no nie wiem czy duzo mniej nieprzyjemne, wystarczy sobie pomyslec o uczuciu jakie towarzyszy pobieraniu wymazu z nosa 
a tak serio to nigdy nie miałam ale pod narkozą to mogliby mi do nosa wsadzać co chcą

a tak serio to nigdy nie miałam ale pod narkozą to mogliby mi do nosa wsadzać co chcą

Smutno Ci? A może budyń? 

- CatAnn
- Znawca ❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Hmmm... Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Czy jest to porównywalne do wkładania przez nos sondy? Czy ta rurka nie jest grubsza? A jeśli tak - to jak się mieści? Nie boli od tego gardło? Nie twierdzę, że mogłabym mieć takie badanie - nie narzekam aż tak bardzo na zwykłą gastroskopię... ale jestem ciekawa 

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
- Marekk
- Początkujący ✽✽
Będąc w wakacje w szpitalu miałem robioną właśnie gastroskopię przez nos i powiem, że nie było to nic strasznego, zupełnie nic nie boli
jeśli ma się wybór to polecam tą metodę
CatAnn, porównać tego do wykładania sondy przez nos nie mogę bo nie miałem jej nigdy

CatAnn, porównać tego do wykładania sondy przez nos nie mogę bo nie miałem jej nigdy

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: IBS
- Kontakt:
Witam. Wieki mnie nie było na forum. Jak się okazało, mam problemy nie tylko z jelitami, ale też z żołądkiem.
Kochani, czy ktoś z Was ma jakieś info na temat gastroskopii bezstresowej, wykonywanej cieńszym gastroskopem na Śląsku albo w Małopolsce?
Nie chodzi mi o kwestię badania przez nos, tylko o to, żeby gastroskop był cieńszy (mam trudną do oceny przepuklinę rozworu przełyku). Z góry dziękuję za pomoc!
Kochani, czy ktoś z Was ma jakieś info na temat gastroskopii bezstresowej, wykonywanej cieńszym gastroskopem na Śląsku albo w Małopolsce?
Nie chodzi mi o kwestię badania przez nos, tylko o to, żeby gastroskop był cieńszy (mam trudną do oceny przepuklinę rozworu przełyku). Z góry dziękuję za pomoc!
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Witam. Wieki mnie nie było na forum. Jak się okazało, mam problemy nie tylko z jelitami, ale też z żołądkiem.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
Gastroskop wprowadzany przez nos jest o wiele cieńszy. Poszukaj więc donosowej.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Właśnie po obu hasłach już szukałam i nie ma. W Kędzierzynie podobno był, ale dzwoniłam dziś i powiedzieli, że już nie robią.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- Kontakt:
to sprawdź przeznosową mnie wychodzi w całej Polsce.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.